23948sdkhjf

Dubbelt upp för Herma

Den tyska etikettmaterialtillverkaren Herma prisades dubbelt upp i årets German Packaging Award. I kategorin Sustainability vann Herma med sitt innovativa In-No-liner-koncept, ett etikettmaterial som inte kräver någon liner - bakpapper.

InNo-liner premiärvisades på årets Fachpack i Nürnberg och Labelexpo o Bryssel där besökarna också kunde se Hermas andra prisbelönta innovation, en PE-etikett av 100 % återvunnen plast.

Linerfria etiketter är inget nytt, men Herma har tydligen presenterat ett system som imponerar något alldeles extra på juryn. Som andra linerfria etikettmaterial aktiveras limmet på baksidan av etiketten strax före den ska appliceras. Hermas lim aktiveras med ett helt vattenbaserat ämne från ett särskilt utvecklat finfördelningsaggregat - micro-atomiser - och limmet som aktiveras är tack vare en flerskiktsstruktur enormt starkt.

Herma har patentsökt konceptet som utvecklats i samarbete mellan Hermas tre avdelningar Etiketteringsutrustning, Självhäftande etikettmaterial och Etiketter.

Herma bidrog också till vinsten för en annan vinnare i German packaging Award. Schäfer-etiketten har tillsammans med Herma och Polifilm, specialiserad på PE-film, utvecklat den första etiketten av 100 % återvunnen PE-film i kombination med titanium dioxid (TiO2), ett pigment för opak vit. PE-filmen består till 50 % av återvunnen plast från konsumentledet och 50 % av återvunnen plast från industriprocesser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062