23948sdkhjf

Walki utökar inom förnybart

Walki Group förvärvade för en tid sedan Plastiroll Oy, en finsk tillverkare av plastförpackningar från förnybara råvaror, av investmentbolaget Sponsor Capital och nyckelpersoner i företaget. Finansiella villkor för transaktionen har inte offentliggjorts.

– Med den här transaktionen kommer vi att utvidga vårt erbjudande av hållbara förpackningsmaterial, inklusive komposterbara påsar och filmer, såväl som återvinningsbar dispersionsbelagd fiberbaserad förpackning, säger Leif Frilund, VD och koncernchef för Walki.

Plastiroll är en av Europas ledande tillverkare av biologiskt nedbrytbara påsar och filmer, med mer än tjugo års erfarenhet av att utveckla och producera komposterbara filmer. Dessa produkter marknadsförs under de välkända varumärkena Bioska och Hauska. Dessutom jobbar företaget också med beläggning av material genom extrudering och har även tryckverksamhet.

Plastirolls VD Kari Laukkanen är mycket nöjd med de nya ägarna och ser detta som en win-win affär. – Med Walki blir Plastiroll en del av ett betydande internationellt förpackningsmaterialföretag. Detta möjliggör ytterligare internationell tillväxt.

Leif Frilund välkomnar de cirka 90 personer som idag är anställda av Plastiroll.

– Vi är glada över att få nya skickliga kollegor till vår multinationella organisation, säger Leif Frilund.

Plastiroll har två tillverkningsanläggningar i Ylöjärvi, nära Tammerfors, Finland och omsätter 31 miljoner euro.

Walki Group Oy breddar sitt erbjudande inom hållbara förpackningslösningar genom förvärvet av Plastiroll Oy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078