23948sdkhjf

Välkomna till vår monter!

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

På onsdag denna veckan börjar årets stora förpackningsmässa i Kista.

Empack firar 15 år som mässa i Sverige, och hette då den startades Pack & Emballage. Mässhallarna i Sollentuna var platsen och året var 2014. På årets Empack kan ni se en kavalkad av bilder och notiser från mässor från åren som flytt.

Här nedan följer dock dagsaktuella notiser om utställare på mässan. De ser fram emot ett besök i sin monter. Empack pågår 2-3 oktober på Kistamässan parallellt med mässan Logistics & Distribution.


Ha koll på dina system

Inom livsmedels- läkemedels- och förpackningsindustrin eftersöker kunderna ofta en flexibel och anpassningsbar produktion med transparenta och dokumenterbara processer. Produktsäkerhet, tillförlitlighet och anläggningstillgänglighet blir allt viktigare och dessutom är hållbarhet något man värderar högt.

Balluff är en heltäckande leverantör av industriella givare, sensorer och nätverkssystem.
– Vi erbjuder hållbara lösningar med stöd för modulära maskinkoncept samt snabba och säkra format- och produktbyten, säger Robert Nordström, General Manager. Här har vi lösningar för mängder av applikationer som t ex nivåmätning i tankar, kontroll av pappersbanor, kapsyler, etiketter, fyllnadsnivå i flaskor, form, färg, storlek, antal med mera, säger Robert Nordström, General Manager.

Det blir också mer och mer vanligt att man vill visualisera att allt flyter på som det skall på produktionsgolvet och här har Ballufs intelligenta ljustorn, SmartLights, blivit väldigt populära.
– Förutom att de är snygga att se på så är de enkla att programmera och det går att välja färg och funktion efter eget önskemål. Kanske vill du visa en fyllnadsnivå, att maskinen går som den skall, vilken tid operatören har på sig innan nästa moment – du bestämmer!

Spårbarhet är också högt eftertraktat och när någonting i produktionsledet går fel kan det innebära höga kostnader. Här finns diverse lösningar med t ex RFID- eller vision- teknik. Och att hålla sig i teknikens framkant är en självklarhet för Balluff
– När våra kunder är rustade för framtiden på bästa sätt, är vi det också.

Monter I:12


Nya ansikten i CCL

Som den ledande etikettproducenten i världen och tvåa när det gäller sleeves har CCL Label alltid intressanta förpackningslösningar att visa upp. Mats Franzén, Sverigechef, känner nog alla men i år finns även lite nya ansikten med på mässan.
– I år har vi lite nya personer i montern som ni kanske träffat tidigare. Vi har förstärkt vår säljkår och i augusti började Tove Slettebo som Area Sales Manager, säger Mats Franzén. Tove ska ta hand om våra läkemedelskunder i Sverige och Norge och har en gedigen bakgrund både från läkemedelsindustrin och från etikettbranschen.
Tidigare i år började också Anders Lind med många års erfarenhet vad gäller etiketter.
– Kom till vår monter och ge oss nya utmaningar och se vad vi har i vår breda portfölj!, hälsar hela gänget från bryggan i Båstad.

Monter H15


I nytt samarbete

Ett av företagen som ställer ut på Empack är Kafeko Nordic som har ingått partnerskap med Evomatic och kommer vara deras representant inom livsmedels- och pharmaindustrin i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island.

– Tillsammans drar vi nytta av varandras styrkor och vi har redan tagit vår första gemensamma order, säger Kafeko Nordics CEO Johan Hintze.

På Empack-mässan i Kista kommer Kafeko och Evomatic visa en kollaborativ, säker robotpalletering med högre hanteringsvikter än normala cobots.

– Kafeko kommer med sitt stora kontaktnät inom branschen ge oss ännu fler möjligheter att nå ut med våra kundanpassade standardlösningar, redan nu har vi många förfrågningar, och vi är bara i början av vårt partnerskap, säger Joans Persson CEO på Evomatic.

Vidare kommer Kafeko visa flera nyheter, bland annat hur man redan idag kör biobaserade, växtbaserade material i både horisontala och vertikala packmaskiner. Resultatet är att kunderna minskar sitt koldioxid avtryck med minst 30%.

– Flera av våra kunder har redan nu ställt om från traditionella material till nya, tex Boschs samarbete med BillerudKorsnäs har rönt stora framgångar – där kunder bytt till 100% pappersmaterial, säger Johan Hintze.

– Väl mött i vår monter den 2-3 oktober, hälsar Kafeko.

Monter H 10

Premiär för toppetiketterare

I Logimarks monter kan du för första gången se företagets toppetiketterare. Denna maskin är en höghastighetsetiketterare med extrem precision och noggrannhet på otroliga +- 0,3mm. Maskinen orienterar upp till 350 produkter i minuten och behåller dessutom samma noggrannhet.

Maskinen är moduluppbyggd vilket gör det enkelt i efterhand att bygga på fler funktioner och med Siemens absolut senaste styrsystem, som våra programmerare skräddarsyr för att passa just kundens produktion, passar enheten alla industrier där höga hastigheter och extrem noggrannhet är ett måste.

Behöver dina produkter ingen orientering? Topphastigheten utan orientering är på ofattbara 600 produkter i minuten, med bibehållen noggrannhet! Noggrannheten kontrolleras med hjälp av Datalogics mest avancerade visionsystem, allt för att säkerställa att kunden slipper tidsödande omarbeten i sin produktion. I visionsystemet kontrolleras det även att det finns en etikettnärvaro, etikettplaceringen, etikettmärkning och att rätt etikett sitter på produkten.

Till maskinen erbjuds även ett utsorteringssystem som sållar bort de produkter som inte blivit rätt märkta. För att passa in i alla industrier är Logimarks toppetiketterare byggd genomgående i rostfritt utförande och eloxerat stål, och med en väldigt hög IP klass.

Låter det för bra för att vara sant? Besök monter G:08 för att se denna spännande nyhet live!

Monter G:08

Från design till original

Marvaco AB kommer till Empackmässan och presenterar effektiva produktionslösningar och EGP-tryck. Med sig har de systerföretaget Kostym Designindustries som är experter på förpackningsdesign och förpackningsutveckling.

Marvaco är pionjärer inom produktion av EGP (Expanded Gamut Printing) och på mässan kommer de att visa på de stora fördelarna med den miljövänligare trycktekniken. EGP möjliggör produktion med hög kvalitet och ökad effektivitet utan behov av dyra dekorfärger.

Att trycka skarvlösa tryck är ofta förknippat med dyra kostnader och långa leveranstider, men nu kan Marvaco erbjuda andra lösningar. Bland annat kommer de att visa Fast In the Round Sleeves, en hylstyp man idag producerar hos enheten i Helsingborg.

Därutöver visas på mässan intressanta produkter från agenturportföljen med Aniloxvalsar från engelska ALT (Anilox Laser Technology), sleevesystem från tyska Polywest och rakelstål från svenska Swedev. Marvaco AB är den största och ledande prepressleverantören för förpackningar i den nordiska regionen med placering i Sverige och Finland och deras kundsamarbeten har skapat flera internationella utmärkelser.

Systerföretaget Kostym Designindustries är en av Sveriges ledande partner inom förpackningsdesign och förpackningsutveckling och är sedan några år tillbaka en del av Marvaco Group. Förutom design tar de med kunden på hela resan, från varumärkesstrategi till säljande förpackningskoncept.

Monter G:04


Etiketter on-demand

Techprint (Secure & Safe Techprint AB) säljer digitala 4-färgsetikettskrivare. På Empack visas Trojan T2-C och QL-120 som nu kommer i en ny version: QL-120X.

Vill ni kunna erbjuda era kunder kundspecifika etiketter, minska lagerkostnader och leveranstider, printa ”on-demand” samt även ha möjlighet att effektivisera och hitta nya affärsmöjligheter? Då är Techprint ni ska vända er till.

– Vi har levererat till företag inom flera olika branscher som tryckerier, bryggerier, kafferosterier, chokladtillverkare samt hälsokost och berättar gärna mer om våra erfarenheter! Har ni behov av ett hundratal etiketter upp till miljonupplagor så har vi lösningen till er, säger Anders Svensson, VD.

I år visar Techprint QL-120 från QuickLabel, en uppdaterad version av försäljningssuccén Kiaro med branschledande utskriftskvalitet, pålitlighet, prestanda vilket gör den idealisk även för mindre företag.
– Med QL-120X skapas en ny standard som erbjuder branschens bästa garanti på två år och utökad livslängd på printhuvudet vilket ger högkvalitativa etiketter till en lägre total ägandekostnad. Besök oss så berättar vi mer!

Techprint bjuder även in till ”live-demos” av T2-C från TrojanLabel.
– Det är den första digitala tabletop etikettpressen på marknaden som erbjuder samma höga kapacitet som en större press och som kan leverera precision över långa körningar. T2-C öppnar nya dörrar i etikettindustrin. Den är en idealisk lösning för varumärkesägare/producenter och tryckerier!

Monter G:19

Ny Smartpacker hos Ropack

Ropack ställer ut på Empack i Kista och visar hur man bygger vidare på sin Smart-serie. I samråd med kund i läkemedelsbranschen har en Smartpacker tagits fram för att sänkpacka läkemedelsförpackningar i wellådor. I detta utförande har det även integrerats två stycken kameror för serialisering av produkter. Detta för enklare spårbarhet vilket innebär matchning av bland annat löpande individnummer mot förpackningsnummer på kartong.

Smartpacker är en case packer som är uppbyggd för att kunna hantera varierande produkter och lådstorlekar. Smartpacker är i standardutförande utrustad med ett formatbord med pusher för att skapa lagermönstret innan produkterna stoppas ner skonsamt och snabbt i kartong. I standardutförande så reses kartong i FEFCO 0201 utförande och försluts med tejp och som tillval går det att få med limförslutning.

Smartpacker levereras med en innovativ mjukvarulösning som gör det enkelt och överskådligt att ändra artiklar som packas. Kapacitet är 10 isättningar i minuten och klarar hela 20 kg per isättning. Smartpacker kan levereras i både rostfritt och målat utförande.

Som exempel på tillval som finns att tillgå finns det märkutrustning både med etikett eller bläckstråle samt möjlighet till rapportering till övergripande system samt olika typer av vändfunktioner för att säkerställa placeringen av produkt i kartong.

– Ropack Materialhantering är som vanligt lyhörda om kundens önskemål och kan tillsammans med kunden utarbeta, tillverka och leverera kundunika lösningar som tillval till Smartpacker. Smartpacker passar utmärk att sätta i en produktionslinje direkt innan Smartpack eller Smartloader pallastare för att få en enhetlig packlinje från produkt till pall, säger Fredrik Fischer, Technical Sales Engineer.

Ropack Materialhantering är ett privatägt företag med inriktning på produktion av olika sorters maskiner och automationslösningar, med mer än 60 års erfarenhet av industriugnar och 40 års erfarenhet av maskiner för paketering och materialhantering.

Monter F:10

Energismarta vakuumlösningar

– Energibesparingar i tryckluftssystem har större besparingspotential än vad de flesta tror. Det går ofta ganska enkelt att spara 50% av tryckluftsförbrukningen som i sin tur står för hela 10% av den totala energiförbrukningen inom svensk industri. Det gör att vi kan komma en bra bit på väg mot energisparmålet bara genom att jobba smartare med tryckluft, säger Jimmy Nilsson, Marketing Manager SMC Automation.

Oavsett om man använder centralvakuum eller genererar vakuum i anslutning till själva användningsstället så finns det stora energibesparingar att göra om man väljer rätt lösning.

– Vakuumanvändning är vanligt förekommande inom en rad olika områden, t.ex. forskning, tillverknings- och förpackningsindustri, materialhantering mm. Det finns flera olika sätt att skapa vakuum, men det vanligaste är att man använder sig av vakuumpumpar eller ejektorer.

Vilken teknik man väljer beror på faktorer som applikationsspecifika krav och totalt vakuumbehov i anläggningen. En vakuumpump används ofta för att generera centralvakuum och förbrukar elenergi medan en ejektor används mer lokalt i anslutning till exempelvis en sugkopp och istället förbrukar tryckluft.

Båda teknikerna har dock det gemensamt att det går att spara stora mängder energi genom att välja rätt lösning. En vakuumpump som styrs med variabelt varvtal och arbetar mot ett börvärde kommer att leverera det flöde som krävs och inget annat, vilket minskar energikostnaderna med, i genomsnitt 50 %.

– En ejektor som styrs med en vakuumvakt som stänger av lufttillförseln när önskad vakuumnivå har uppnåtts är en miljö- och plånboksvänlig lösning med en besparingspotential på upp till 90 % och som dessutom medför en reducerad ljudnivå i lokalen. Allt integrerat i en komplett vakuumenhet, ZK2.

– Det finns också andra lösningar så som t.ex. att använda en 3 stegs-ejektor jämfört med enstegs-ejektor som innebär en energieffektivisering på 50-60%.

Välkomna att titta på energismarta vakuumlösningar hos SMC Automation, hälsar Jimmy Nilson.

Monter E:12

Hållbart i fokus

Återvunna och hållbara förpackningar står i fokus när Tara Pac kommer att presentera sina senaste nyheter – bland annat plasthinkar i återvunnen havsplast!

– Tara Pac arbetar för en cirkulär ekonomi där vi vill återanvända så mycket som möjligt av både konsument och industriellt avfall till att göra nya förpackningar, säger Yasmine Ströberg, Marketing coordinator.

Tara Pacs fokus på Empack 2019 ligger därför på framtidens förpackningar där man huvudsakligen kommer att visa emballage till olika ändamål i återvunnet material (PET, PP och PE). Delar ur sitt breda standard sortiment kommer också att visas i montern.

– ECO-Koncept är ett koncept där vi tillsammans med våra leverantörer genom utveckling av design, material och kvalitet bidrar till mer hållbara förpackningar. En nyhet är Plasthinkar i havsplast! ”Håll naturen ren” är vårt nya koncept där vi erbjuder plasthinkar som består av 25% återvunnen havsplast som har plockats upp på stränder, tidigare använda fisknät, trålar och rep. Resterande 75% i spannen är återvunnen plast från konsument och industriellt avfall.

Havsplasten erbjuds i mörkare nyanser som med hjälp av ett snyggt tryck kan kommunicera hållbarhet och innovation.
– Vi är marknadsledande på digitaltryck! Tara Pac är din leverantör i Norden av förpackningar till livsmedel, färg, bygg, kemi, lantbruk och kosmetik! Vi ses på Empack 2-3 oktober, säger Yasmine Ströberg.

Monter E:08

Looking för distributor

Company "Production Firm Polymer" is Ukrainian producer of PVC cling and shrink films. Activity started in 1985 as trader and distributor of packaging materials. In 2004 own production started. For now the company has branches in all regions of Ukraine and also joint ventures in Poland for EU sales and in Russia for sales in CIS.
– In our activity we focus on individual approach to each customer and top quality of our product. Adding fair price to this means that you get a perfect supplier. We are producing all sizes PVC cling films: width 200-900 mm, length 1-6000 m, thickness 8-25 microns, states Dmitriy Timchenko, Head of Department of International Business.
Specially for customers who use automatic packaging equipment they can design brand new recipe that guarantees stable work on machines.
– For PVC shrink films we produce starting from 12,5 microns, which lets our customers save money and environment. Also we offer POF shrink films for customers who have modern equipment, as it also allows to save money and reduce ecology bad impact.
For the moment they are interested in finding distributor for Scandinavian countries.

Monter F:19B

Lastsäkringskudde av papper lanserad

Danska Bates Cargo-Pak, originalet sedan 1975, lanserar en ny lastsäkringskudde av papper för säkring av last, Striker. I över 40 år har Bates Bates Cargo-Pak tillsammans med sina distributörer hjälpt kunder över hela världen att förebygga transportskador genom att använda lastsäkringskuddar av papper i sjöcontainrar, lastbilar och tåg.
Striker är en helt ny produkt i Bates Cargo-Paks breda sortiment. Dessa lastsäkringskuddar av papper täcker allt från lätt till mycket tungt gods och i och med dess snabba fyllning, minskas tiden också för operatören.

Striker är utrustad med en ny ventil som är baserad på venturiteknik, vilket innebär att luften omkring operatören, och luften från kompressorn mixas, och sparar upp till 50 % lufttrycksenergi. Med tanke på den globala fokuseringen av att minska användandet av plast, ser Bates Cargo Pak ett ökat intresse för lastsäkringskuddar av papper. Med lastsäkringskuddar av papper är det möjligt att minska konsumtionen av plast med upp till 75% jämfört med konventionella lastsäkringskuddar av plast. Bates Cargo-Paks produkter är tillverkade av papper från Skandinavisk hållbar skogsindustri, från leverantörer som är FSC- och PEFC-certifierade

Bates Cargo-Pak erbjuder också ett brett sortiment av ergonomiskt designade fyllningsverktyg, vilket inkluderar det nya fyllningsverktyget ”AutoShutOff”. Med denna nya produkt, som dessutom är patenterad och CE-godkänd, är det möjligt att förinställa ett bestämt tryck så att det inte är risk för överfyllning, d.v.s. fyllningen avbryts automatisk när förinställt tryck är uppnått. Detta ger en högre nivå av säkerhet för användaren och en säkrare arbetsmiljö.

Bates Cargo-Pak representeras i Sverige av Tetec AB.

Monter F:02

Vangby värnar miljön

– Vangbys mission är att ligga i framkant med miljövänliga alternativ till de vanligaste produkterna vi har i vårt sortiment, så som återvunnen plast eller rent av biologisk nedbrytbar plast där så är möjligt, samt återvunnet papper etc, berättar Benedikte Lykke Hartmann Jessen, Marketing.

Momentum Group har beslutat att, så långt det är möjligt, eliminera plast ur sin packprocess. Som ett led i detta gav man Vangby i uppdrag att presentera alternativ samt tydliggöra miljökonsekvensen för olika packmaterial. Överordnat fokus gavs till att använda återvunnet material i så stor utsträckning som möjligt.

Efter noga övervägande har Momentum helt konverterat sitt fyllnadsmaterial från plast till papper. Idag består det enbart av 100 % återvunnet papper genom lösningen ”Paperjet” - producerat i enlighet med den tyska certifieringen ”The Blue Angel*”.

– När vi talar med personalen har de övervägande varit positiva till att vi skiftat till papper. Visst är det lite dyrare men samtidigt är det lätt att packa våra produkter med papper. Eftersom produkterna ibland har lite tyngd i kombination med vassa hörn. Då är pappret oslagbart. Utöver att det känns bra att ta detta beslut för miljön så gör det även att våra produkter ligger fixerade i kartongerna samtidigt som våra kunder kan källsortera allt på ett ställe, säger Marcus Westermark, Driftchef Logistik, Momentum Group.

På Empackmässan presenterar Vangby en helt ny maskin från Sprick samt alternativ till den klassiska bubbelplasten – alternativ som består av 100 % återvunnet material
– Kom förbi vår monter och låt dig inspireras!, hälsar Benedikte Lykke Hartmann Jessen.

Monter D:10

Kreativa lösningar i unika material

Wellplast AB är specialister på innovativa industriemballage för engångs- och returanvändning.
I sin anläggning i Åstorp utvecklar företaget effektiva emballagelösningar för optimal logistik, ergonomi och miljömässig hållbarhet. Allt produktionsspill återvinns och man erbjuder ett återköpsprogram där använt emballage återvinns till nytt material.

Wellplast AB levererar förpackningsmaterial och transportemballage för kunder med högt ställda krav. Kombinationen av unika material och en gedigen erfarenhet inom förpackningsutveckling gör företaget till en uppskattad leverantör till bolag över hela Europa.

Wellplast AB har egen materialtillverkning och konvertering och arbetar ständigt för att förbättra material och utveckla nya koncept.
– Erfarenheten och kreativiteten hos avdelningen för förpackningsutveckling är en värdefull tillgång. I tätt samarbete med kunden utvecklas behovsanpassade och miljöriktiga lösningar, exempelvis mellanlägg, inreden, plastpallar och pallboxar samt även emballage för farligt gods som fordonsbatterier, berättar Jacob Volckerts.

På Empack visas lösningar för krävande applikationer inom fordon-, verkstad-, bygg-, pharma- och livsmedelsindustri. Renhet, fukttålighet och lång livslängd utmärker alla Wellplast-material. Förutom dessa egenskaper visas också material med andra specialfunktioner: WCI med aktivt korrosionsskydd, Wellplast ESD antistatiska material och Wellplast SOFT för repkänsliga produkter.

Monter H:02B


Ny förslutare från WeLoc

Nu presenterar WeLoc ytterligare en ny artikel bland sina detekterbara förslutare. Den heter WeLoc POM 150 FD och har en förslutningslängd på 150 mm. Ny produkt i den detekterbara familjen, men med samma unika egenskaper som sina syskon.

– Vi märker en ökad efterfrågan på vårt detekterbara sortiment varför detta är en naturlig utveckling för oss, säger Daniel Henningsson, WeLoc.

POM 150 FD har precis som PA 150 ett tapp-gångjärn, vilket ger ökad trygghet i tuffa applikationer.

– Precis som våra övriga detekterbara produkter är även denna fullt detekterbar i metall och röntgendetektorer. Då den är tillverkad av Acetal (POM), tål den så låga temperaturer som -50 C/ -58F. Den finns endast i mörkblått, som är en vedertagen färg för hjälpmedel inom krävande områden såsom livsmedel och medicin, för att lätt kunna särskiljas från inneslutna ingredienser och råvaror, som sällan är blå i sig själva.

Monter J:16

Håll dig uppdaterad med Packnet

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

Glad sommar!

Packmarknaden/Packnet önskar alla läsare en varm, skön och avkopplande sommar och semester.

Ny pall av återvunnen plast för Systembolaget

Volati köper Beneli

Storaffär i etikettbranschen. Beneli och Ettiketto hamnar i samma familj.

Återvinnings-vd i regeringsdelegation

Treform Packaging gör storaffär

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång i veckan (torsdagar).

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

Arkiv

Undersökning visar: 1 av 5 förpackningar kastas i hushållssoporna

Ny hållbar packprodukt

Kan certifikat öka plaståtervinning?

NIVEA ansluter sig till PantaPå 

Stororder till Automationsteknik

HÅLLBARHET
Första fossilfria PP-etiketten

Åkerlund & Rausing städar i namnfloran

Anrika Åkerlund & Rausing samlar nu sina många varumärken och företagsnamn under ett och samma namn – AR Packaging.

Ny treskiktsliner – från världens modernaste kartongmaskin

Lars Appelqvist vice ordförande i europeisk branschorganisation

Smarta sensorer säkrar driften på massafabriken

"Skatt kan styra mot ökad cirkularitet"

Ny wellpappbox för fryst och kylt

Smurfit Kappa har lanserat en innovativ, hållbar ny förpackning som håller frysta och kylda livsmedel färska genom hela leveranskedjan.

Förpackningsjätte uppgraderar sina miljömål

"Ny affärsmodell för wellpappförpackningar"

Logistikfastighet byggs i Borås

Födelsedagskalas: Yumi fyller 5 år

"Brist på helhetsperspektiv"

Dagligvaruhanden rusade i maj

Avvecklar en av tre produktionslinjer

Förpackning i tiden

Ny VD i Paper Province

Södra får nygammal vd

14 MSEK beviljat till biomaterialprojekt

Paulig övergår till koldioxidneutrala lastpallar

Ny VD för Märkas AB

LEDAREN
I pandemins klor

Svensk Handel efter nya påssiffror: Riv upp plastpåseskatten!

Solectro utökar med cobotar

Säkrare leveranser med digitala lås

Se alla Företagens egna nyheter

Öka din konkurrenskraft genom välja rätt servo-komponenter

Bra sommer från Vangby!

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Modulär elektronisk säkring för 24V DC

Lasersvetsning av plast

DS Smith lanserar ECO Bowl

DS Smith bidrar i Covid-19-krisen

Mer återvinning ser inte helt mörkt ut

Bygg en hållbar cirkel

Marknadens minsta kodläsare för industriellt bruk

Testning av icke-metalliska material i hårda miljöer

Lasersvetsning av plast

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Lasergivare med IO-Link och omgivningsljusundertryckning.

Var med på vår virtuella mässa 27-28 maj!

Praktiska förpackningar till desinficerande våtservetter

Akut produktion av desinfektionsmedel med hjälp av Busch

Letar du också efter bra möjligheter? Ta en Gemba-promenad!

FKUR etablerar ett nytt lager i Norrköping

Stå bättre pall med bord i papp

Vi på Balluff tar säkerheten på allvar!

Leverans av Busch vakuumsystem till Brasilien

Det är dags att göra smart tillverkning mer produktiv.

Arkitekterna av smart tillverkning!

Busch Vakuum Solutions levererar till sjukhus i Palestina

Sänd till en kollega

0.159