23948sdkhjf

Material för U-formade papperssugrör

Ahlstrom-Munksjö utvidgar sitt utbud av fiberbaserade lösningar för papperssugrör med ett nytt och innovativt U-format sugrör i samarbete med Seoil Corporation.

– Med CelluStraw U får konverteringsindustrin tillgång till det bästa fiberbaserade materialet för den tekniskt krävande utformningen av U-sugrör, säger Brian Oost, Vice President, Product Management and Marketing Food Packaging, affärsområdet Specialties.

Den nya fiberbaserade lösningen för papperssugrör, CelluStraw, lanserades nyligen speciellt för att tillgodose livsmedelsindustrins initiativ att fasa ut engångssugrör i plast. Genom att materialet nu har testats och kvalificerats även för U-formade sugrör kan Ahlstrom-Munksjö erbjuda den innovativa lösningen till Seoil och dess strategiska partner.

– Ahlstrom-Munksjö fortsätter att arbeta för en hållbar vardag genom att ta fram innovativa lösningar. Det U-formade papperssugröret är ytterligare ett gott exempel på vår kompetens inom fiberbaserade material och hur vi tänjer gränserna för vad som är möjligt för fiber. Vi är stolta över att kunna introducera en av de första lösningarna för U-formade papperssugrör i samarbete med vår eminenta samarbetspartner Seoil Corporation, säger Brian Oost.

– Seoil Corporation är ett väletablerat sydkoreanskt bolag som är en ledande tillverkare av sugrör och hopfällbara bestick. Bolaget har redan lanserat marknadsledande U-formade sugrör i papper i vissa utvalda områden och kommer att införa dem globalt de närmaste månaderna, säger Ken Kim, som är direktör för Seoil Corporation.

– U-formade sugrör är tekniskt utmanande för fiberbaserade lösningar eftersom utförandet kräver enastående flexibilitet och böjbarhet. Vår tekniska grupp lyckades lösa varje utmaning och utvecklade det bästa fiberbaserade materialet för denna tillämpning, säger Noël Cartier, Vice President R&D för Food Packing -verksamheten.

CelluStraw-sortimentet omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. CelluStraw lämpar sig synnerligen bra för höghastighets konverteringsmaskiner. Materialets goda våtstyrka och mekaniska tålighet ger god produktintegritet och garanterar att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen och att de klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar.

CelluStraw tillverkas av ansvarsfullt inköpta naturfibrer och är ett förnybart, biologiskt nedbrytbart och livsmedelssäkert material. Det är också återvinningsbart enligt standard EN 13430 samt biologiskt nedbrytbart och lämpligt för hemkompostering och industriell kompostering enligt standard EN 13432.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11