23948sdkhjf

Världens största förpackningsföretag ett faktum

Amerikanska Berry har köpt det brittiska RPC där RPC Superfos ingår.

Affären blev klar redan i somras och nu har RPC:s verksamheter inlemmats i den nya koncernen. Ett av dem är RPC Superfos med huvudkontor i Danmark. En ny logotype presenteras nu för det nya företaget, som är en sammansmältning av de ledande båda aktörerna inom styva plastförpackningar i Europa och Nordamerika, RPC och Berry.

Genom sammanslagbningen blir RPC Superfos nu en del av Berry Consumer Packaging International (CPI).
– RPC och Berry är en naturlig och synergistisk matchning, och sammanslagningen av de två företagen är enastående. Det sammanslagna företaget kan erbjuda sina kunder större globalt värde genom en ännu mer omfattande kunskapsbank, innovativa tekniker och geografisk närvaro, säger en strålande glad Marc Galvez,som den nyutnämnde direktören för Berrys CPI Division.

- Jag blir alltmer imponerad av RPC-teamets kvaliteter, historia och produkter, fortsätter säger Jean-Marc Galvez. Jag ser fram emot att fortsätta bygga på det momentum, som RPC har skapat under åren, och jag är beredd på att få leda Berrys CPI Division..

Sammanslagningen av Berry och RPC skapar en ledande leverantör av tekniskt avancerade produkter och ett av världens största plastemballageföretag.
– Samtliga medarbetare i de två sammanslagna företagen fortsätter att arbeta utifrån ett starkt fokus på optimal drift, utomordentlig kundservice och kvalitetsprodukter, som stöder kundernas behov, slår Jean-Marc Galvez fast.

Det sammanslagna företaget har nästan 50 000 medarbetare, över 290 kontor och fabriker och en omsättning på omkring totalt 13 miljarder dollar. Affären skapar det hittills i särklass största förpackningsföretaget i världen.

Jean-Marc Galvez menar att bägge företagen särskilt prioriterar säkerhet, hållbarhet, kvalitet och kundnöjdhet. Detsamma gäller för deras fokus på att upplysa om plastens fördelar.
Ett brett sammansatt produktsortiment gör det möjligt att effektivt betjäna såväl stora multinationella kunder som mindre lokala kunder, bland annat tack vare en ojämförlig distributionskedja, fortsätter Jean-Marc Galvez.

René Valentin, CEO för RPC Superfos sedan 2011, och nu Superfos, ett företag i Berry Global’s CPI Division, säger:

– Vi ser med tillfredsställelse på företagsövertagandet och gläder oss över att fortsätta utveckla, producera och leverera innovativa plastemballagelösningar till både danska och internationella kunder under ledning av Berry.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078