23948sdkhjf

Boozt bygger ut sortering

Under våren 2019 har Boozt kompletterat sitt lager i Ängelholm med ytterligare bansystem för intern transport och sortering av kollin. Bakom leveransen står InterSystem som de senaste åren har växt fram som en ledande leverantör inom e-handelsbranschen.

Det aktuella systemet transporterar påsar och lådor ca 200m från lagersystem och packning till området för sortering och fyllning i rullcontainer. Innan sortering identifieras volym och vikt för respektive kolli samt att streckkoden skannas och knyts mot en slutlig destination i en specifik rullcontainer eller utkastbana för manuell packning.

Leveransen avser också kompletterande utrustning i sorteringsanläggningen, bland annat ytterligare en nivå med NB-sorter för automatisk packning i container.

Jimmy Duholm, Director Boozt Fulfillment Center:
– Vi på Boozt är väldig nöjda med InterSystem och samarbetet vi skapat, både historiskt och i detta projektet. För oss är det viktigt att titta på både lokala leverantörer, men även leverantörer som kan följa med i vår ständiga förändring och strävan efter förbättring. InterSystem är lyhörda på våra ideér, kunniga och flexibla, både i planering och i arbetet, och väldigt drivna att hitta både ny teknik, samt att hitta den mest effektiva lösningen för just våra behov. Vi är väldigt glada att vi har en så kompetent och flexibel samarbetspartner bara ett stenkast bort.

InterSystems moduluppbyggda design har utvecklats genom 30 år av erfarenhet inom industriautomation, vilket är till en stor fördel när anläggningar ska byggas om eller byggas ut. Den aktuella leveransen till Boozt omfattades av båda då den nya leveransen integrerades med tidigare levereras utrustning.

Martin Samuelsson är teknisk chef på InterSystem och ger sin syn på projektet.
– Boozt ligger i framkant med tekniken, har höga krav och stora produktflöden. Tillsammans arbetade vi fram en effektiv och framtidsäker lösning där det nya systemet kopplas ihop med befintlig anläggning. Om Boozt skulle bygga ut sitt lagersystem ytterligare så har vi kapacitet nog att även klara det flödet.

Martin fortsätter.
– Trots en extremt tight tidplan känner jag att vi har lyckats genomföra projektet på ett mycket bra sätt. Vi har ett engagerat team på InterSystem med många personer som gör sitt yttersta för våra kunder, något jag vet att kunden uppskattar.

När det gäller internlogistik till kunder inom e-handeln så är InterSystem nu en av de främsta på den skandinaviska marknaden. De senaste åren har de installerat system runt om i Skandinavien till några av de mest kända aktörerna på marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078