23948sdkhjf

Schütz Nordic nyinvigde i Kongsvinger

Schütz Nordic invigde i slutet av augusti utbyggnad och modernisering av sin produktionsanläggning i Kongsvinger, tio mil nordost om Oslo. Ett hundratal internationella gäster deltog vid visningen av den nya fabriken och de efterföljande festligheterna på kvällen.

Schütz Nordic är en del av den tyska Schütz-koncernen, en ledande internationell tillverkare av IBC-behålllare i plast och stål för transport av flytande eller rinnande gods. Koncernen har mer än 6 000 anställda i 50 länder. Huvudkontoret för den nordiska verksamheten ligger i norska Kongsvinger där fabriken nu genomgått en generell modernisering och utökats med nya produktionslokaler.

Hela produktionen av plastkomponenter har nu koncentrerats och utvidgats i ett nybyggt hallutrymme som täcker 1 200 kvadratmeter. Förutom det befintliga extrusionsformblåsningssystemet, installerades ett nytt treskiktslagers extrusionsformblåsningssystem och innerbehållarproduktion kopplades till IBC-monteringen via ett nytt, helautomatiserat transportbandssystem.

Produktionen av plastpallar har också flyttats till det nya hallkomplexet med resultatet att produktionen av allt inom plast nu sker under ett enda tak. Efter centralisering i kombination med annan optimering av intralogistiken i sin helhet har anläggningens effektivitet och flexibilitet nått en helt ny standard.

– Under anläggningsturen fick gästerna en inblick i vår tillverkning som konsekvent följer de strängaste riktlinjerna för miljö, säkerhet och kvalitet. De imponerades också av förbättringarna som vi har gjort i anläggningens intralogistik. Detta projekt realiserades parallellt med utbyggnaden, berättar VD Erik Platek, Schütz Nordic.

– En intressant detalj för kunderna är att tack vare denna infrastrukturuppgradering kan just-in-time-order nu realiseras ännu snabbare. En annan komponent i utbyggnaden är ett nytt, helt separat lager som också uppfyller livsmedelsindustrins högsta standard i enlighet med FSSC 22000. Med tanke på väderförhållandena i Nordeuropa betyder det att färdiga produkter inte längre behöver lagras utomhus. Dessutom garanterar den också perfekt, beställningsbaserad lagring i linje med kundorder, vilket ger kunderna ännu mer tillförlitlighet av leverans och flexibilitet.

Långsiktiga partnerskap

Erik Platek välkomnade gästerna vid invigningen tillsammans med Schütz Veit Enders, Business Unit Manager, EMEA. Gästerna representerade industri, näringsliv och politik och ett särskilt tack riktades till de många internationella kunder som hade hörsammat inbjudan och tackades av Enders i sitt tal för årtionden av ömsesidigt förtroende och efterföljande långsiktiga partnerskap. Samtidigt betonade han betydelsen av de nordiska länderna för Schütz – en extremt viktig marknad redan från början, där man också har etablerat sig som det största rekonditioneringsföretaget. Den kompetens som Schütz visar när det gäller upparbetning av containrar och återanvändning av återvunnen plast är en nyckelkomponent i företagets hållbarhetsstrategi, menade Enders.

Erik Platek uttryckte också sin tacksamhet till närvarande kunder för de långsiktiga och framgångsrika affärsrelationerna. Schütz Nordic firar 20-årsjubileum i år och han återgav hur verksamheten utvecklats i Kongsvinger. Hans framtidsutsikter lovade kontinuitet och expansion genom fortsatta investeringar

I sitt tal berömde vice borgmästaren Margrethe Haarr företagets ansträngningar och den positiva effekten det har på regionen i sin helhet. Efter allt är Schütz Nordic en av de viktigaste arbetsgivarna i provinsen Hedmark och har väsentligt bidragit till dess utveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093