23948sdkhjf

Vinner stort automationsprojekt

Dematic har vunnit en upphandling värd flera miljoner euro för en automatiserad uppsamlings- och sekvenseringslösning åt Vectura AS, Norges ledande logistikföretag för alkoholhaltiga drycker.

Det nya systemet blir en utökning av företagets automatiserade pallager i Gjelleråsen i Norge, och innebär att företaget kommer att kunna bearbeta 75 pallar per timme och sekvensera upp till 400 pallar när som helst – inom de befintliga lokalerna.

Detta är den första fasen i ett större projekt som har som mål att öka automatiseringen av företagets orderbehandling och leveranser. Systemet installeras på ett nytt entresolplan ovanför logistikområdet för att utnyttja ytan till fullo.

Installationen koordineras för att undvika att verksamheten störs. Härifrån skickas 50 miljoner enheter varje år till det statliga Vinmonopolets butiker, återförsäljare och hotell- och restaurangbranschen. Projektet är planerat att färdigställas till sommaren 2020.

Andy Blandford, förste vice ordförande och VD för Dematic Northern Europe, säger:
– Vi är mycket glada över att ha valts ut av Vectura för det här viktiga projektet, som har som mål att öka produktiviteten och kapaciteten i anläggningen i Gjelleråsen. Vi är säkra på att detta är starten för ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan Vectura och Dematic.

Christian Granlund, VD för Vectura AS, säger:
– Vårt företag tror på att skapa konkurrensfördelar genom att investera i vår värdekedja. Det här projektet hjälper till att framtidssäkra vår verksamhet genom att möjliggöra för oss att tillhandahålla den effektiva och responsiva servicen vi är kända för, samtidigt som vi växer.

Han fortsätter:
– Vi litar på Dematics förmåga att hjälpa oss uppfylla det målet och ser fram emot ett nära samarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078