23948sdkhjf

Svenska Wemo visar hanteringsrobotar

Den svenska robottillverkaren WEMO ställer ut på K-mässan i Köln i oktober som vänder sig till plastbearbetare, men flaggar för att där också presenteras ett nytt helt affärsområde som ett led i satsningen på förpackningar.

På K-mässan står en rad robotlösningar för formsprutningslinjer i fokus. Wemo robotsystem för plastindustrin omfattas nu av hela 21 robotmodeller anpassade till formsprutmaskiner.

Men man kan också se robotar som samlats i ett helt nytt affärsområde inom Wemo Group som under nästa år kommer att ställa ut på Interpack. Det är Wemo Handling Automation och fokuserar på att erbjuda effektiva industriella logistiklösningar för hantering av lådor och detaljer till och från pallar.

– I bagaget har vi mer än 30 års erfarenhet från industriell hantering av detaljer och med 10 000 levererade robotceller worldwide, säger Olof Ståhl, Teknisk Direktör i Wemo. Det användarvänliga och flexibla modellprogrammet av linjärrobotar är grunden i hanteringskoncepten med tillhörande modulbaserade bandtransportörer, gripdonskomponenter och maskinsäkerhetssystem.

För hantering av lådor under formsprutningsprocessen presenterar Wemo xPacker förpackningslinje. Det är ett helt nytt koncept för fyllning av lådor med Wemo xPacker 05 robot, integrerad i en linje som även hanterar fyllda lådor på pall med Wemo xPacker 20 robot.

Wemo xPacker 05 är en snabb Pick-and-Place robot för fyllning av lådor.
– Denna helt nya pick-and- place enheten är en snabb robot för hantering av detaljer upp till 5 kg. Med en minimalt utnyttjande av golvytan kan man integrera denna i befintliga automatiseringar eller direkt i anslutning till en bandtransportör från formsprutningsmaskinen.

Wemo xPacker 20, är en kompakt robot för palettering av lådor, en mellanstor palletiseringsrobot med en hanteringsvikt på 20 kg.
– Det är en komplett enhet med integrerad robot, inbana, samt säkerhetssystem, vilken enkelt kan sammankopplas endast med en givare, till exempel från utbanan på en formsprutningscell eller vid en centraliserad packningsstation. Den är konstruerad enligt principen Plug- and Play, vilket betyder att den går att ansluta direkt i anslutning till en linje utan omfattande maskinkommunikation.

I stort sett alla typer av lådor och paket kan hanteras av robotens unika gripdonslösning, vilken känner av formatet på den aktuella lådan som skall plockas. Tack vare den användarvänliga programmeringen baserad på WIPS Handling mjukvaran, behövs minimal förkunskap om programmering för at utnyttja enheten på ett effektivt sätt.

På K-mässan hittar ni Wemo i Hall 10, monter E61.

Wemo Automation Group tillhör sedan 2015 affärsområdet Material Handling inom Hahn Group i Tyskland. Omsättningen för Hahn Group 2019 kommer att uppgå till 2,4 miljarder kronor. Man har fabriker i 14 länder och totalt 1 400 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093