23948sdkhjf

Storsatsning i Kalmar

Norden Machinery expanderar med nya, moderna anläggningar i Kalmar. Cirka 200 personer samlades för att fira konstruktionsstart under en solig augustimorgon i Kalmar. När anläggningsmaskinerna för ett kort ögonblick stod stilla genomljöd luften av en trumpetfanfar och förkunnande att byggstarten nu var igång.


Norden Machinery med dotterbolaget Franssons Maskinbearbetning har idag mer än 300 anställda i Kalmar och ingår i den världsomspännande förpackningsmaskinkoncernen Coesia med bas i Bologna, Italien. Den nya fabriken byggs i Kalmar Industrial Park Snurrom strax norr om staden, med snabb access till motorvägen såväl söderut som i nordgående riktning.

Den nya anläggningen kommer att bli drygt 20 000 kvadratmeter, varav själva fabriken 15 870 kvadratmeter, med expansionsmöjlighet upp till totalt 30 000 kvadratmeter.

På den plats i centrala Kalmar där Norden legat finns planer på att bygga en helt ny stadsdel med bostäder. Företaget som startades redan 1877 som en del av Arenco har de senaste 85 år varit specialiserat på tillverkning av form- och fyllningsmaskiner i tuber.

Inom sin nisch är man marknadsledande i världen. 2016 byggde Norden världens hittills snabbaste tubfyllningsmaskin med tillhörande kartongpackningslinje med en kapacitet 1 000 tuber i minuten. Idag finns över 5 000 Norden-maskiner runt om i världen som fyller 8 miljoner tuber tillsammans varje timme.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094