23948sdkhjf

EFI uppköpt av investmentbolag

Digitaltrycksföretaget EFI har sålts till investmentbolaget Siris Capital Group för 1,7 miljarder dollar. Förvärvet annonserades i april i år och genomfördes som planerat i juli. EFI blir ett helägt dotterbolag till investmentbolaget och dess aktier avnoteras från NASDAQ-börsen.

– Detta förvärv markerar en ny, spännande väg framåt i EFI: s 30-åriga historia som ledare inom digital bildreproduktion, säger EFI: s VD, Bill Muir.

– Med Siris partnerskap kommer vi att se till att skapa nya möjligheter för våra kunder, partners och EFI-anställda över hela världen. Vi ser fram emot att samarbeta med Siris för att skriva nästa kapitel av innovation i vår växande portfölj av lösningar.

Jeff Jacobson, Siris Executive Partner och EFI: s Executive Chairman, tillade:

– EFIs portfölj av bäst-i-branshen-lösningar ger en spännande möjlighet att driva ytterligare tillväxt inom högkvalitativ bläckstråle-teknologi och integrerade, digitala arbetsflöden. Jag ser fram emot att jobba i nära samarbete med ledningen och vet att Siris har åtagit sig att ge den vägledning och det stöd som behövs för att hjälpa EFI att fortsatt påskynda transformationen av industrier där färgrika bilder spelar en avgörande roll.

Förvärvet som tillkännagavs den 15 april 2019, godkändes i en aktieägaromröstning den 15 juli 2019, där 72,2% av EFI: s utestående aktier och 99,7% av de röstade aktierna röstade för affären.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11