23948sdkhjf

Tetra Pak invigde ny förpackningsfabrik i Vietnam

Tetra Pak invigde i början av juli sin första fabrik och landets första fabrik för dryckeskartonger. Den ska inte bara serva den vietnamesiska marknaden utan en hel region i Sydostasien.

Med Tetra Paks och Vietnams första fabrik för aseptiska kartongförpackningar i Binh Duong skapas ett regionalt produktionscentrum. Anläggningen om 120 miljoner euro är en toppmodern anläggning för att betjäna såväl hemmamarknaden som exportmarknader. Som Tetra Paks åttonde fabrik i Asien och Stillahavsområdet kommer denna anläggning att producera aseptiska kartonger för inhemska och exportmarknader i ASEAN, Australien och Nya Zeeland.

Vid invigningsceremonin närvarade ordföranden för Binh Duong-provinsen, Sveriges ambassadör i Vietnam, Pereric Högberg samt ledande ledare från kända mat- och dryckesföretag i Vietnam.

– Denna greenfield-investering är en starkt vittnesbörd om vårt långsiktiga engagemang för Vietnam, som bidrar till landets ekonomiska utveckling, skapar sysselsättningsmöjligheter och boostar den lokala industrin, sa Adolfo Orive, VD och koncernchef för Tetra Pak. Denna fabrik är inte bara en monetär investering för oss. Det återspeglar vårt åtagande att vara närmare våra kunder, betjäna dem snabbare och bättre, med större flexibilitet och effektivitet och kortare ledtider.

Marknaden för flytande livsmedel i Vietnam har vuxit stabilt med 6 % i genomsnitt de senaste 3 åren och beräknas växa i samma takt under de kommande tre åren, jämfört med 4 % tillväxt per år i Asien och Stillahavsområdet och 3 % globalt.

Binh Duong-fabriken är byggd för framtiden och kan expandera upp till en kapacitet på 20 miljarder förpackningar per år. Initialt producerar den Tetra Brik Aseptic och Tetra Fino Aseptic-förpackningar med möjlighet att producera fler förpackningsformat i framtiden.

– Genom att utnyttja mer än 65 år av Tetra Paks globala tillverkningserfarenhet har den nya fabriken använt tillverkningsstandarder i världsklass från designen av fabriken till dess drift. Den integrerar den senaste tekniken och bäst-i-klassen produktionsstandarder med fokus på livsmedelssäkerhet, kvalitet och hållbarhet.

Den nya Tetra Pak-fabriken är en av de första fabrikerna i Vietnam som tillämpar de senaste, mest krävande miljöstandarderna i strävan efter den globalt erkända LEED Version 4 Gold-certifieringen.

Med olika åtgärder på plats, till exempel ett energikontrollsystem och anläggningar för återvinning av vatten, kan den nya fabriken minska sin energianvändning för lokalerna med upp till 36 procent och återanvända över 21 miljoner liter vatten per år. Dessutom är produktions- och lageranläggningarna klimatstyrda för att säkerställa högsta kvalitet på kartongförpackningarna.

Fabriken implementerar också alla viktiga certifieringar för kvalitet, miljö och säkerhet inklusive ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 samt andra världsklass-standarder.

Reflekterande över invigningen sa Jeffrey Fielkow, VD för Tetra Pak Vietnam:

– Detta är ett stolt ögonblick för oss, som sammanfaller med ännu en historisk milstolpe, firandet av Tetra Paks 25 års närvaro i Vietnam. Med den nya fabriken känner vi oss ännu starkare kopplade till Vietnam och våra kunder, och ännu mer säkra på att forma industrins framtid tillsammans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125