23948sdkhjf

Ledningsbyte på Multivac

Efter mer än 18 år som VD för Multivac-koncernen, lämnar Hans-Joachim Boekstegers den 1 januari 2020 verksamhetsansvaret till sina direktörskolleger, Christian Traumann och Guido Spix, som gemensamt kommer att leda koncernen.

Hans-Joachim Boekstegers anslöt sig till Multivac-koncernen som VD den 1 april 2001 och har sedan dess spelat en avgörande roll i den framgångsrika utvecklingenen av företaget. Boekstegers har särskilt drivit den systematiska utvidgningen av produktportföljen liksom utvecklingen av Multivacs försäljnings- och servicenätverk.

Med 85 egna dotterbolag, är Multivac idag en av de ledande tillverkarna världen av förpacknings- och processlösningar. Under perioden har koncernens omsättning mer än fyrdubblats och uppgick till cirka 1,1 miljarder euro i slutet av 2018, och antalet anställda har ökat från 1 600 till cirka 5 900.

Från och med den 1 januari 2020 kommer Christian Traumann och Guido Spix att gemensamt leda och driva Multivac-koncernen. Traumann kommer att ansvara för försäljning och finans, medan Spix kommer att vara ansvarig för teknik och produktion.

Christian Traumann blev 2002 kommersiell chef för bolaget, innan han utsågs till direktör och finansdirektör för hela koncernen i augusti 2008.

Guido Spix anslöts till bolaget som direktör i mars 2009 och har sedan dess haft en position som CTO / COO.

För att säkerställa kontinuiteten i Multivac: s strategiska riktning, utarbetar man nu en ansvarsöverföringsplan till Hans Joachim Boekstegers efterträdare. Boekstegers kommer att fortsätta till slutet av året och som vanligt driva Multivacs utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093