23948sdkhjf

Mot fossilfria bruk

Metsä Board har publicerat sina hållbarhetsmål för 2030. Ett av målen är att uppnå fossilfria bruk till 2030 med nollutsläpp av fossil koldioxid. Det ambitiösa målet omfattar utsläpp både från den egna energiproduktionen (scope 1) och från den inköpta energin (scope 2). För närvarande är 82 % av energin som Metsä Board använder fossilfri.

Dessutom har Metsä Board för avsikt att minska vattenförbrukningen per ton produkt med 30 % samt öka energieffektiviteten med minst 10 % till 2030 jämfört med 2018. Det kommer att spela en viktig roll för att nå målet om fossilfria bruk.

– De nya målen visar vårt engagemang för att mildra klimatpåverkan till stöd för FN:s mål för hållbar utveckling. Det kommer naturligtvis att krävas investeringar. Vår nyligen publicerade plan för att förnya Metsä Board Husums massabruk blir ett rejält steg för att ta oss mot målet 100 % fossilfri produktion, säger Mika Joukio, Vd och koncernchef Metsä Board.

Den huvudsakliga råvaran för Metsä Boards produktion av kartong är förnybar och 100 % spårbar massaved från hållbart skötta skogar i norra Europa. Metsä Boards mål är att nå en andel på minst 90 % av certifierad skogsråvara av den totala vedförbrukningen till 2030. Under 2018 var företagets andel av certifierad skogsråvara 79 %.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078