23948sdkhjf

Svenskt socker i klassisk retrokampanj

Sockerbruket i Arlöv firar 150 år. För att uppmärksamma jubileet och sockers betydelse i svenska hushåll de senaste århundradena gör Dansukker en retrokampanj. Bland mycket annat återlanseras den idag klassiska Strösockerförpackningen med legendariska svenska tecknaren Jane Barks lingonris.

I mer än 150 år har det tillverkats socker i Arlöv. Det är idag Sveriges enda sockerraffinaderi. Platsen har under ett och ett halvt sekel utgjort grunden för svensk sockerförsörjning. Härifrån har utvecklingen drivits av det sortiment som vi idag ser på butikshyllan under varumärket Dansukker.

1989 anlitades den legendariska svenska tecknaren Jane Bark för att illustrera Dansukkers olika sockerförpackningar. När bolagets sockerbruk i Arlöv nu firar 150 år återlanseras Strösockerpåsen som pryds av Barks klassiska lingonris. Strösockerpåsen med Jane Barks ikoniska lingon kommer att finnas i butik under hela sommaren. Under hösten återanvänder Dansukker en annan klassisk illustration: ”Sockerflickan” från 1950-talet.

– Att lyfta fram två av de mest populära emballagen från förr är ett bra sätt för oss att blicka tillbaka och påminna om vilken roll våra produkter har haft i de svenska hushållen genom tiderna. Ursprung och historien kring produkten spelar stor roll för svenskar, säger Pernilla Wennerberg, marknadschef för Dansukker i Sverige.

Retroemballagen kommer att finnas i butik hela året. Förutom sockerpåsarna firas 150-årsjubileet med retrorecept signerade tårt- och dessertdrottningen Tea Malmegård, tävlingar samt saft- och syltburksetiketter med inspiration från 1950- och 80-talet som kan printas ut och användas hemma.


Läs mer:  http://www.dansukker.se/150

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172