23948sdkhjf

Affär på danska kartongförpackningsmarknaden

Schur International a / s förvärvar per den 14 augusti 2019 Emballagegruppen i Vejle från Maj Invest Equity.

I början av 2019 förvärvade Maj Invest Equity den familjeägda koncernen Good Food Group i Vejle, till vilken Emballagegruppen hörde som ett helägt dotterbolag. Emballagegruppen producerar både kartongförpackningar och etiketter på två platser i Vejle, omsätter cirka 180 miljoner danska kronor och sysselsätter 130 anställda.

– Vårt ägande i Emballagegruppen har varit betydligt kortare än planerat, men efter att ha fokuserat verksamheten genom avyttring av dotterbolag och aktiviteter inom kommersiellt tryck samt ett större strategiskt arbete med ledningsgruppen har vi nu ett företag som har visat sig passa perfekt in i Schur´s produktportfölj och framtidsplaner. Oavsett vår korta ägarperiod bedömer vi att försäljningen är rätt att göra just nu, eftersom Schur ser goda möjligheter att vidareutveckla Emballagegruppen under sitt ägande, säger Per Høholt, Partner i Maj Invest Equity.

– Med förvärvet av Emballagegruppen har vi fått extra produktionskapacitet samtidigt som Emballagegruppen besitter en del intressanta teknologier i form av kallfolie, formpressade tråg och etikettprodukter. Emballagegruppen är känt för hög kvalitet och service till en stabil skandinavisk kundkrets , och vi ser fram emot att fortsätta och utveckla samarbetet med dessa kunder, säger Hans Schur, VD för Schur International a / s.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081