23948sdkhjf

Absolut presenterar ekologisk flaska

Carlsberg är inte längre ensamma om att kunna presentera en flaska av pappersfiber för miljömedvetna konsumenter. Absolut presenterar en ny flaskprototyp av pappersfiber på festivalen Way Out West. I år kommer den att kunna ses i Absoluts egna pop-up-bar: "NedbrytningsBar".

Absolut fokuserar i år på hållbarhet under Göteborgsfestivalen och den nya pappersflaskan hoppas de i framtiden ska vara helt biobaserad, nedbrytnings- och återvinningsbar.

Absolut jobbar på flera fronter för att minska påverkan på miljön globalt och ett sådant område är förpackningar, vilket i dryckesbranschen har en betydande inverkan på miljön. Absolut har därför inlett ett samarbete med den danska tech startupen ecoXpac som är ägt av pappersföretaget Billerud Korsnäs och plastförpackningsproducenten Alpla för att ta fram en flaska gjord av papper.

– Vårt gedigna hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige är den första marknaden där konsumenter får uppleva Absoluts nya förpackning, och att det är just Way Out West’s besökare som får göra det känns helt rätt, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

För andra året i rad kommer Absolut att inta Slottsskogen som officiell vodkapartner till Way Out West. I deras ”NedbrytningsBAR” kommer de att servera cocktails och den moderna klassikern Absolut Mixt, en färdigblandad, vodkabaserad drink på glasflaska. Absolut Mixt kommer även att serveras i den nya flaskan, 50 stycken om dagen, som är ett första steg mot att uppdatera den ikoniska förpackningsdesignen.

– Vi har precis påbörjat vår resa mot en pappersflaska gjord i 100% biobaserat material och i nuläget är vi endast i prototypstadiet med en 3D-formad flaska i papper som har en tunn barriär av plast. Målet på sikt är att även denna del ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är en bit kvar men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj, säger Louise Werner, Director Future of Packaging, The Absolut Company.

Under festivalen kommer Absolut även att samarbeta med papperskonstnären Hamilton Svensson, som kommer att vika origami vid baren varje dag kl. 15:00-18:00.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094