23948sdkhjf

Nytt utvecklingscenter för plastförpackningar

Spanska Grupo Lantero har invigt et nytt utvecklingscenter för rigida och flexibla plastförpackningar i Alcalá de Henares i Madrid. Grupo Lantero är en spansk ledande förpackningsleverantör verksam inom även kartongförpackningar och grafisk produktion. Det nya utvecklingscentret är ett samarbete mellan koncernens divisioner Coexpan och Emsur och har döpts till Innotech.

I utvecklingscentret ska plastförpackningar som möter framtidens krav, inte minst med tanke på miljön, utvecklas och pilottillverkas, i samarbete med kunder, universitet och andra externa partner.

– I en ständigt föränderlig miljö representerar Innotech vårt engagemang för innovation och det har tillkommit för att uppnå två huvudmål: att ta itu med de stora utmaningar som branschen står inför när det gäller hållbarhet, cirkulär ekonomi och livsmedelssäkerhet, genom att arbeta proaktivt tillsammans med våra kunder och partners och att hjälpa våra kunder att påskynda processerna för att utveckla och lansera sina nya produkter genom mer innovativa, effektiva och hållbara förpackningslösningar, säger Grupo Lantero´s CEO Daniel Carreño.

I centret på mer än 1 000 kvadratmeter kommer en grupp av experter att arbeta och till sitt förfogande kommer de bland annat att ha:
– Produktionslinje för pilottillverkning av såväl rigida som flexibla coextruderade material
– Produktionslinje för pilottillverkning av laminerade material
– FFS och VFS packningslinjer
– Sleeve tunnel
– Laboratorieutrustning

Innotech kommer att tillhandahålla tjänster som förpackningsrådgivning - utvärdering, materialtester och produktionstester, specialistutbildning, kapacitetsuppbyggnad och labbanalyser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126