23948sdkhjf

BewiSynbra förvärvar danska Eurec

Emballage och EPS-specialisten BEWiSynbra förvärvar det danska återvinningsföretaget Eurec.

BEWiSynbra Group är en av de ledande integrerade tillverkarna av expanderbar polystyren (EPS) i Europa och meddelar idag att företaget har ingått ett avtal om att förvärva 51 procent av det danska företaget Eurec A / S.

Eurec är engagerad i insamling, komprimering, bearbetning och försäljning av återvunnet EPS-avfall och plast. Dessutom arbetar Eurec som agent och uthyrare av balpressar och containerkomprimatorer.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela vårt förvärv av Eurec, vilket bekräftar vårt åtagande att leda EPS-industrins förändring mot en cirkulär ekonomi. Eurecs djupa kunskap och omfattande återvinningsportfölj, kombinerat med vårt nyligen förvärvade belgiska återvinningsföretag EcoFill, passar mycket bra med våra strategiska prioriteringar, säger Martin Bekken, VD för BEWiSynbra Circular AB.

Förvärvet av Eurec stärker ytterligare BEWiSynbras arbete för att öka insamlingen och återvinningen av använd EPS. Sedan etableringen av BEWiSynbra Circular i oktober 2018 har koncernen lanserat flera aktiviteter, bland annat lansering av konceptet "Use-ReUse", komprimeringsstationer i Varberg, och på Frøya i Norge, liksom insamlingsstationer vid vissa anläggningar. Dessutom har Circular aktivt engagemang med flera av koncernens kunder och partners för att hitta de bästa sätten att samla in mer använd EPS. Use-ReUse syftar till att sätta en ny industristandard för insamling och återvinning av EPS och öka medvetenheten om hur lätt och viktigt det är att återvinna EPS.

– EPS, som heter Flamingo i Danmark, är ett utmärkt material som består av 98% luft och 2% polystyren. Det används bland annat för att isolera byggnader, för säkerhet, inklusive cykelhjälmar och bilar, och för transport och kylförvaring av mat, och det bästa är att det kan användas om och om igen. Vi måste emellertid se till att vi har funktionella system för insamling och återvinning av EPS. Vi har haft ett nära samarbete med Eurec i Danmark under många år. Genom förvärvet kan vi vidareutveckla våra återvinningsaktiviteter tillsammans, förbättra infrastrukturen kring dessa system, säger Karl Erik Olesen, VD för BEWiSynbra Denmark.

Eurec grundades 2000 med syfte att samla, köpa och sälja plast, och har varit pionjär och vågat ta flera nya initiativ i Danmark. Idag omfattar verksamheten en rad aktiviteter inom insamling, komprimering och bearbetning av EPS- och plastfilm, med målet att så mycket som möjligt ska återvinnas i Danmark för att säkerställa ett minimal miljöpåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078