23948sdkhjf

Ecolean in på den mexikanska marknaden

Ecolean fortsätter att lägga marknad efter marknad under sina fötter. Nu senast lanserar det mexikanska mejeriföretaget Alpura sin matlagningssås Media Creama i Ecolean Air Aseptic-förpackningar. Ecolean har därmed för första gången etablerat sig som förpackningsleverantör i Mexiko.

Ecolean med huvudkontor i Helsingborg är ett unikt svenskt förpackningsföretag på många sätt. Inte bara är dess förpackningskoncept unikt. Det är också unikt i det avseendet att all produktion av såväl maskinsystem som förpackningar går på export. Förpackningarna har ännu inte lyckats charma något svenskt mejeriföretag, även om marknadstester har gjorts.

Alpura är det marknadsledande mejeriföretaget i Mexiko och tar nu de första stegen att använda det unika förpackningskonceptet från Ecolean med tillhörande maskinsystem för aseptiska produkter. De använder Ecolean Air Aseptic i två förpackningsstorlekar, 125 ml och 200 ml, för matlagningssåsen Media Creama. En basprodukt som används av miljontals människor och säljs i alla dagligvarukanaler över hela landet.

Alejandra Villarreal, Marketing Director på Alpura. kommenterar valet av förpackning.

– På Alpura arbetar vi alltid med att sätta konsumenten först. Vi är kända för innovationer och kvalitet - inte bara på produktnivå utan även för att ge konsumenterna en storartad upplevelse. Vi testade flera olika förpackningstyper och Ecolean var perfekt för det ger samma kvalitetsupplevelse som Alpura-konsumenter är vana vid och och har förtroende för.

Enligt Alpura, som processar cirka 3,5 miljoner liter mjölk per dag och säljer mer än 100 sorters olika produkter, föll valet på Ecoleans aseptiska flexibla förpackning för att den är lätt att använda och har liten miljöpåverkan.

– Vår förpackning gör det enkelt att laga mat, eftersom den är lätt att öppna, hälla upp ur och förvara, och det finns ingen anledning att oroa sig för spill. Bara öppna och greppa det luftfyllda handtaget för att hälla upp produkten. Den står upp och kan därför enkelt ställas på bänken utan spill. Förpackningen hjälper också till att minska matsvinn eftersom den kan bli helt platt, vilket hjälper till att använda varje sista droppe produkt, säger Anna Annerås, Marketing Director, Ecolean.

Alejandra Villarreal igen:

– Det är viktigt att Alpura levererar bekvämlighet till konsumenternas hushåll med våra produkter och Ecoleans aseptiska flexibla förpackning gör just detta. Vi är glada att ha startat ett unikt och innovativt samarbete som hjälper konsumenterna till den bästa matlagningsupplevelsen.

Förutom lätt att använda är Ecolean-förpackningen lätt i sig själv. Förpackningen väger nästan bara hälften så mycket som många jämförbara traditionella förpackningstyper och innehåller upp till 35% krita. Detta innebär mindre användning av råvaror som sparar energi under produktion, transport och avfallshantering, menar Ecolean.

– Ecolean är stolt över att det ska vara lätt i alla delar av processen, säger Andreas Jeppsson, Regional Director, Americas på Ecolean. Vi är stolta över att arbeta med Alpura och introducera Ecolean på den mexikanska marknaden. Nu kommer konsumenterna att uppleva fördelarna med våra lätta och enkla att använda-förpackningar med Alpura Media Crema hemma i sin kök.

Ecoleans fyllningsmaskin EL4 +, som tillverkar 125 ml och 200 ml förpackningar, använder dessutom ett minimum av resurser. Kapaciteten har, jämfört med föregångaren EL4, ökat med 33 % och fyller nu upp till 12 000 portionsförpackningar per timme, allt inom samma fotavtryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094