23948sdkhjf

Alkoholfritt i Håll-bar på Almedalen

Carlsberg bygger vidare på sin hållbarhetsprofil och sätter upp en Håll-bar bar i Almedalen där man endast serverar alkoholfri öl. Man ger också ett seminarium med rubriken: Vem har ansvaret för en hållbar värld?

Carlsberg Sverige vill rikta strålkastarljuset på hållbarhetsfrågor och ansvarsfull konsumtion under årets Almedalsvecka och sätter därför upp en ”Håll-Bar” där besökarna kan diskutera hållbarhet och dricka alkoholfri öl. Håll-Baren är belägen i hjärtat av Visby i trädgården på Mellangatan 22.

Svenskarna dricker alltmer alkoholfri öl, 2018 såldes det 14,7 miljoner liter alkoholfri öl i Sverige och kategorin ökar kraftigt år efter år. Enbart under förra sommaren ökade konsumtionen med nästan 60 procent jämfört med samma period 2017. 86% av konsumenter i Sverige säger att de har märkt en positiv utveckling i utbudet av alkoholfri öl de senaste två åren.

dag har Carlsberg Sverige nio olika alkoholfria öl i sitt sortiment, men redan 2006 började Carlsberg Alcohol Free säljas och i höstas lanserades Sveriges mest omtyckta alkoholfria öl som fatöl. Nu kommer den alkoholfria fatölen till Almedalen.

– Vi har satsat mycket på att bygga upp hela den alkoholfria ölkategorin och Carlsberg Sverige är marknadsledare inom alkoholfri öl. Nu kan vi även erbjuda alkoholfri öl på fat – en nyhet som Almedalsbesökarna kommer kunna prova hos oss, så vi räknar med många intressanta diskussioner i vår Håll-Bar, säger Peter Bodor, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Under Almedalsveckan arrangerar Carlsberg Sverige även en talkshow om hållbarhet tillsammans med The Good Show. Experter, politiker, artister, företagare och influencers kommer att diskutera FN:s 17:e hållbarhetsmål, som handlar om hur olika aktörer ska samarbeta för att nå de övergripande klimatmålen.

Mer information om seminariet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11