23948sdkhjf

T-Emballage styckas upp

T-Emballage i Vetlanda som hösten 2017 förvärvades av industrigruppen Volati delas upp i tre olika bolag. Syftet med uppdelningen är att renodla verksamheten inom respektive område: Byggmaterial, Förpackningar och Logistik- och IT-funktioner.

I Vetlanda biladas T-Emballage Bygg och T-Emballage Förpackning. Logistik- och IT slås samman med Malmöbaserade Lomond Industrier, ett annat bolag i industrigruppen Volati, som får nytt namn, Volati Handel Service (VHS), och kommer ha kontor både i Vetlanda och Malmö.

– IT, Logistik och redovisning i VHS får stora resurser och förbättrade möjligheter att absorbera förvärv och assistera i tillväxt i affärsområdet, säger Marcus Ahlstedt, vice VD och försäljningschef.

Trots förändringarna kommer mycket att vara sig likt på T-Emballage, betonar VD Urban Alverhed. – Vi kommer fortsätta vårt utvecklingsarbete här i Vetlanda med samma fantastiska personal som tidigare och vårt mål är även framöver att ge bolaget och individerna som jobbar här möjlighet att blomstra, säger Urban Alverhed.

T-Emballage innan organisationsförändringen finns med kontor och lager i Vetlanda med 70 anställda och omsättning på 630 Mkr. Volati äger också Ettiketto Printcom i Malmö, som ingår i affärsområdet Industri. T-Emballage ingår i affärsområdet Handel. Volati omsatte 4, 36 miljarder kronor år 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096