23948sdkhjf

Etablerar JV kring kemisk återvinning

Americas Styrenics (AmSty), dotterbolag till Chevron Phillips Chemical och Trinseo har gått samman med Agilyx och bildat samriskbolaget Regenyx. Tillsammans vill de båda aktörerna ta sin kemiska plaståtervinningsprocess, PolyUsable, till en större kommersiell nivå. 

Samriskföretaget Regenyx kommer att använda Agilyx kemiska återvinningsprocess för att konvertera återvunna polystyrenprodukter tillbaka till sin ursprungliga flytande form. AmSty kommer sedan att använda det flytande råmaterialet för att göra nya polystyrenprodukter, utan att nedgradera plastens kvalitet, skriver Chevron Phillips i ett pressmeddelande. 

Americas Stryenics använder redan idag återvunnet kemiskt råmaterial, producerat av Agilyx för att skapa nya plastprodukter. Men nu vill de båda aktörerna utöka sitt partnerskap och utveckla en ny kemisk återvinningsanläggning. 

Även om tekniken för kemisk återvinning av polystyren redan existerar har det varit en utmaning. Men om parterna lyckas menar de att det nya samriskbolaget kommer att kunna erbjuda en modell för att göra polystyrenåtervinning mer livskraftig i masskala.  

Samriskbolaget Regenyx kommer att ta över tillgångarna vid Agilyxs anläggning, vilken för närvarande har en kapacitet på 10 ton per dag, för att sedan levererar återvunnen flytande styrenmonomer till AmSty. Bolaget kommer samtidigt att arbeta för att utveckla en större regional anläggning med kapacitet att producera upp till 50 ton styrenmonomer per dag. 

-Vi är engagerade i en framtid där kasserade polystyrenmaterial inte är längre skickas till deponier. Detta tillvägagångssätt lovar även gott för andra typer av plaster, säger Brad Crocker, vd och koncernchef för Americas Styrenics.

Källa: chron.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093