23948sdkhjf

Smurfit Kappa tillkännager vinnarna

Smurfit Kappa tillkännager vinnarna i den första designutmaningen Better Planet Packaging någonsin.

Tävlingen, som lockade över 300 bidrag, var en del av företagets drive för att tillhandahålla en kollaborativ plattform för att lösa en av förpackningsindustrins största utmaningar – att minska mängden icke återvinningsbart avfall som genereras varje dag.

Den första utmaningen bestod i att utveckla ett alternativ till den plastbaserade krympfilm som används runt pallar för att skapa stabilitet under transport och lagring.

Vinnare av utmaningen var Eric Haas, en frilansande produkt- och förpackningsdesigner från Tyskland. Eric kom på en smart idé till en nätliknande struktur, tillverkad av papper, som skulle säkra pallaster med olika former och i olika storlekar. Andra fördelar är flexibiliteten och möjligheten att återanvända nätet istället för att kassera det direkt som är fallet med plastbaserad krympfilm.

I en kommentar till sin vinnande design sade Eric: – Jag älskade verkligen fokuset på hållbarhet i utmaningen. Det var en iterativ innovationsprocess och jag blev mycket glad över beskedet att min idé hade vunnit förstapriset.

– Jag är entusiastisk över potentialen hos mitt bidrag och ser fram emot att se det utvecklas.

Den andra utmaningen bestod i att utveckla ett helt pappersbaserat paket med termiskt skydd för choklad, för användning inom e-handeln.

Vinnaren av denna utmaning var Kerstin Fischbacher, en student vid konstakademin i Wien. Kerstin, som kommer från Österrike, presenterade en innovativ idé med en värmeisolerande produkt tillverkad av pappersmassa och som formas på ungefär samma sätt som expanderad polystyren (EPS). Även om produkten har många likheter med EPS när det gäller de värmeisolerande egenskaperna, så är den helt återvinningsbar i befintliga pappersåtervinningssystem och biologiskt nedbrytbar.

Kerstin gav följande kommentar till sitt vinnande bidrag: – Detta är mycket spännande för mig och första gången som jag får en bekräftelse på att allt arbete jag lägger ner och den forskning jag bedriver på min fritid verkligen kan göra skillnad.

– Tack för denna fantastiska känsla och för att ni öppnar upp möjligheterna att vidareutveckla denna idé!

Både Eric och Kerstin är stolta mottagare av en prissumma på 8 000 euro vardera. Smurfit Kappa presenterade de vinnande idéerna vd sitt innovationsevent Better Planet Packaging som hölls i Nederländerna nyligen och där mer än 350 kunder sammanfördes för att utforska framtiden inom hållbara förpackningar.

Arco Berkenbosch, innovations- och utvecklingschef: – Vi fick ett fantastiskt gensvar på tävlingen, som fångade fantasin hos många mycket talangfulla personer både på och utanför företaget.

– Både Erics och Kerstins idéer stack ut från mängden med den mångsidighet och innovation som de erbjöd. Vi planerar att fortsätta samarbeta med båda innovatörerna för att vidareutveckla deras vinnande idéer. Vi är entusiastiska över att ta dem till nästa nivå och addera dem till vår Better Planet Packaging-produktportfölj.

Smurfit Kappa har gett två projektteam i uppdrag att utforska den fulla potentialen hos respektive vinnande idé. Initiativet Better Planet Packaging är en central del av strategin för Smurfit Kappas kärnverksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078