23948sdkhjf

Ny flaska i återvunnet glas

Nu kommer superpremiumvodkan Absolut Elyx i ny förpackning. En till 40 % återvunnen glasflaska som syftar till att kommunicera hantverk och kvalitet. Med sin nya utmanande design vill den dra till sig uppmärksamheten när den anseras under juni månad i Systembolagets beställningssortiment och på svenska krogar.

Absolut Elyx har alltid varit en produkt som andas perfektion och hantverk och från och med juni 2019 presenteras superpremiumvodkan i en ny flaska. Den är tillverkad av 40 % återvunnet glas och är en hyllning till det traditionsenliga destilleringsprocessen som sker i kopparpannorna i Åhus. Flaskan är framtagen av den Londonbaserade designbyrån Stranger & Stranger.

– Absolut Elyx har alltid varit motsatsen till det som kan ses som sedvanligt och ordinärt. En unik produkt som med den nya flaskdesignen blir än mer unik. Den är lekfull och lyxig på samma gång och vi känner verkligen att dess designer har förstått tonaliteten och känslan i Absolut Elyx. De har skapat något som verkligen fångar en livsstil, säger Pia Hägglöf, Brand Manager för Absolut i Sverige.

Innehållet i flaskan förblir detsamma. Tillgänglig på över 70 marknader i världen är detta Absoluts flaggskepp när det kommer till vodka. Varje droppe av Absolut Elyx är gjord på vete från ett och samma ställe i Åhus, allt inom en radie på 2,5 mil från de berömda gamla kopparpannorna.

Artikeln är en del av vårt tema om Design.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187