23948sdkhjf

Huhtamäki invigde sugrörsfabrik

Huhtamäki invigde i maj en nya fabrik för livsmedelsförpackningar i Nordirland. Anläggningen ligger i staden Antrim, nära Belfast, och förväntas sysselsätta cirka 100 personer under de närmaste åren. Med den nya fabriken har Huhtamäki nu tre fabriker i Nordirland med sammanlagt 560 anställda.

Antrim-anläggningen arbetar initialt som en dedikerad sugrörsfabrik. Framöver planerar Huhtamäki att utöka utbudet av produkter som tillverkas i fabriken till andra pappersbaserade produktkategorier. Den första maskinparken har tagits i bruk och ytterligare investeringar planeras för 2020-2022.

– På Huhtamäki söker vi ständigt efter sätt att förbättra våra produkters miljöprestanda och introducera nya och mer hållbara innovationer för förpackningar, säger Ciaran Doherty, chef för Huhtamäki Foodservice i Nordirland.
– Lanseringen av våra papperssugrör är ett bra exempel på detta. Vi är mycket stolta över att stödja våra kunder i sin strategi att ha en mer hållbar och miljöansvarig försörjningskedja genom att öppna denna nya produktionsenhet.

Huhtamäkis papperssugrör görs med nya, specialbyggda maskiner för att leverera en premiumprodukt. 100% av det papper som används för sugrör och förpackningar kommer från hållbart förvaltade skogar. Huhtamäki planerar att expandera papperssugrörstillverkningen till ytterligare enheter i Europa under 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078