23948sdkhjf

Olycksfri fabrik i ett år

Med ett helt år utan rapporterade olyckor nådde RPC Superfos i Randers nyligen en milstolpe som visar att ett tydligt fokus på säkerhet ger resultat.

365 dagar eller 8 760 timmar. Så länge har RPC Superfos fabrik i Randers tillverkat formsprutade plastförpackningar utan att det har funnits anledning till att rapportera någon arbetsolycka. Detta resultat har uppnåtts genom en målinriktad insats från medarbetare, ledning och samarbetspartner.
Joel Kjellander, HSE Manager på RPC Superfos i Randers, nämner företagets målmedvetna fokus på säkerhet som en av de främsta orsakerna till framgången:
– Alla på RPC Superfos Randers är stolta över att ha uppnått denna milstolpe och att vi kan se tillbaka på ett år av produktion utan några olyckor att rapportera. Den senaste tidens inspektioner och undersökningar av säkerheten på vår fabrik visar också framgångar på alla punkter. Denna positiva utveckling arbetar vi vidare med varje dag.

Säkerheten i första hand
De 365 dagarna är ett exempel på den starka säkerhetskultur som genomsyrar hela RPC Superfos. Genom avancerad produktionsutrustning, tydliga riktlinjer och grundlig utbildning gör företaget den dagliga säkerheten till en integrerad del av kulturen bland alla som arbetar på eller besöker fabriken.

Säkerheten på arbetsplatsen är en viktig prioritet för RPC Superfos på alla fabriker, lagerlokaler och distributionscentraler, inte bara i Danmark utan också i de europeiska länderna och USA, där RPC Superfos tillsammans har fler än 2 400 medarbetare.

RPC Superfos i Randers har cirka 185 anställda och tillverkar plastförpackningar för livsmedels- och icke-livsmedelsprodukter. Fabriken har följande certifieringar: ISO 9001:2015 (kvalitetsledning), ISO 14001:2015 (miljöledning), BRC (hygien och kvalitet), ISO 50001 (energiledning).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063