23948sdkhjf

Se packrobot på bryggerimässa

Robottillverkaren Yaskawa Nordic deltar på Sveriges Oberoende Småbryggeriers leverantörsmässa i Gävle den 17 maj. Där visas hur en robot kan användas för att sortera, plocka och paketera flaskor.

Yaskawa Nordic med tillverkning och huvudkontor i Torsås levererade nyligen robotstationen Air Grip World till Ängöl i Kalmar. Installation och igångkörning av robotstationen tog bara några timmar.

– Att vika upp lådor och plocka i flaskor är både tidsödande och slitsamt. Med en robot för paketering och palletering av flaskor i låda kan ett småbryggeri i stället satsa mer på det man är bra på – att tillverka och marknadsföra sina produkter. Air Grip World är en liten allt-i-ett robotstation som fyller och paketerar lådor för leverans, säger Torbjörn Crona, Sales & Technical Support Brewery Application vid Yaskawa Nordic.

– Från påfyllningsmaskinen åker flaskorna på ett rullband in till robotstationen. Sedan gör roboten resten. Det vill säga den reser upp varje låda, fyller dem med flaskor, förseglar ovan- och undersida samt staplar upp lådorna på europapall färdig för leverans.

Kapaciteten för Air Grip World är ungefär 1200 flaskor i timmen, eller en färdigpackad låda i minuten. Med undantag för utrustning för kartonglimning kommer all utrustning från Yaskawa: en ny Motoman industrirobot med styrning, det patenterade flaskverktyget Air Grip, operatörspanel med HMI, MicroPLC och frekvensomriktare. Allt placerat på en flyttbar plattform med skyddande plexiväggar.

– På Sveriges Oberoende Småbryggeriers leverantörsmässa på hotell Elite i Gävle den 17 maj visar vi den allra minsta roboten MotoMini och berättar om alla de möjligheter som finns med robot för småbryggerier. Mässan är öppen mellan 13.00 och 18.00 och alla bryggerier ‒ även de som inte är medlemmar i föreningen är välkomna, hälsar Torbjörn.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.501