23948sdkhjf

Ny partner för Recobulk

Schütz, tillverkare av transportbehållare IBC för vätskor och rinnande produkter, har certifierat en ny samarbetspartner i sitt återvinningsprogram för Ecobulk. Ecobulk är en IBC-container i plast i stålbur på pall med en volym om 1 000 liter, UN-godkänd för transport av farligt gods.

IBC-behållare återanvänds ofta idag av rekonditioneringsfirmor utan särskilt certifikat av Schütz eller andra IBC-tillevrkare. Men med en certifierad återvinningsprocess framtagen och övervakad av Schütz kan återanvända containrar erhålla samma status och garanti som nya Ecobulk och säljas under Schütz varumärke Recobulk.

I Sverige äger Schütz ett eget företag inom containerrekonditionering, Allemballage, men i många andra länder väljer man att jobba med samarbetspartner för Recobulk. Så bland annat i Frankrike där Schütz nyligen signerade ett kontrakt för Recobulk med Duo Emballage.

– Schütz utrustar Duo Emballage med nödvändig utrustning och know how för produktion, inklusive originalreservdelar. Duo Emballage, med fyra anläggningar för rekonditionering, förpliktar sig att till fullo följa den av Schütz utarbetade standarden för återvinning. Att det sker revideras regelbundet av Schütz genom audits på plats, vilket försäkrar kunderna att de tryggt kan använda Recobulk för sina transporter av produkter - oavsett om behållarna är tillverkade av Schütz eller Duo Emballages, säger Andrea Adolf, General Manager, Schütz France.

Fotnot: IBC står för Intermediate Bulk Container

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083