23948sdkhjf

Smurfit Kappa Piteå miljöinvesterar

Smurfit Kappa, en global ledare inom pappersbaserade förpackningar, gör en rad investeringar i sitt kraftlinerbruk i Piteå, som är företagets flaggskepp.

Investeringarna ger miljömässiga förbättringar och ökar effektiviteten både i kokeriet och sodapannan. Det installeras filter med hög reningsgrad och ett avancerat system för förbränning av luktgaser. Arbetet utförs under fabrikens två veckor långa underhållsstopp, som inleds den 1 maj.

Per Swärd, VD för Piteås pappersbruk, kommenterar de pågående stora projekten:
– Senaste investeringarna är ett mycket positivt steg för bruket. Uppgraderingen av kokeriet och sodapannan förbättrar massaproduktionen och –kvaliteten och gör oss ännu bättre, vilket kommer att gynna både oss själva och närområdet.

Laurent Sellier, chef för Smurfit Kappa Paper Europe, tillägger:
– Denna investering är ett led i vårt engagemang för en hållbar framtid. Vi bygger ett lönsamt företag som har sin grund i våra ansvarsfulla principer. Hållbar innovation är viktigt för att säkerställa att våra enheters närområden är del i vår långsiktiga vision.

Piteås pappersbruk producerar årligen 700 000 ton kraftliner, vilket är det förpackningsmaterial som väljs allt oftare av kunder som söker ett hållbart alternativ till plast.

Smurfit Kappa är den ledande kraftlinerproducenten i Europa och en av världens ledande tillverkare av pappersbaserade förpackningar. Företaget har runt 46 000 anställda vid cirka 350 produktionsanläggningar i 35 länder, och 2018 var omsättningen 8,9 miljarder euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173