23948sdkhjf

Durst invigde nytt futuristiskt huvudkontor

Durst har öppnat ett futuristiskt nytt huvudkontor och Customer Experience Center i Brixen, norra Italien.

Kunder, anställda och affärspartners fanns bland de 1000 gäster som deltog i invigningsceremonin för Durst nya toppmoderna lokaler. Dessa kommer att användas för att bjuda in fler internationella kunder till Customer Experience Center. Byggnadens totalt 5 700 kvadratmeter förkroppsligar förvandlingen till en högspecialiserad högteknologisk verksamhet.

Byggnadens arkitektur förbinder ett administrativt block med produktionsanläggningar. Den ikoniska designen för en företagsbyggnad med ett torn presenterades första gången för mer än 50 år sedan, men blev aldrig förverkligad. Arkitekterna Monovolume följde det ursprungliga konceptet och utformade en platt, flytande "vinge" med ett sex våningar torn.

Den pulverbelagda metallfasaden har 850 flerfärgade ljusfönsterhöjningar anordnade på pixelliknande sätt. Den pixelerade fasaden i Dursts nya huvudkontor är också en symbol för företagets verksamhet, eftersom Durst är världsledande inom högpresterande inkjetsystem – från bildbehandling och utskrift till slutproduktbearbetning – allt från en enda källa.

Durst sysselsätter mer än 700 personer och har över 20 dotterbolag över hela världen. Dess historia går tillbaka över 80 år är nära associerad med familjen Oberrauch, som nu är den tredje generationen ägare. Styrelsen har nyligen genomgått en förändring där Christof Oberrauch överlämnar staffettpinnen till sin son, Harald Oberrauch. Samtidigt utsågs Christoph Gamper till VD och har nu fått starkare band till det etablerade företaget genom delägande.

Christoph Gamper har lett Dursts övergång och infört en ny ledningsstruktur och en ny affärsfilosofi: passion för teknik och marknader, innovation som förare och aktivt samarbete och deltagande på alla områden.

– Detta är en väldigt stolt dag i Dursts långa historia. Vi är inte rädda för framtiden. Vi är här för att forma framtiden. Vi har de bästa medarbetarna, de bästa kunderna och den bästa tekniken. Driven av mantrat innovation erbjuder Durst kompletta lösningar från pixel till output, sa Christoph Gamper till gästerna

PÅ Invigningen talade förutom VD och delägare Christoph Gamper också ägarna Harald Oberrauch och Christof Oberrauch, Peter Brunner, Borgmästare i Brixen, Albert Pixner, Domprost i Brixen och Philipp Achammer representant för Regionrådet fi Sydtyrol samt Patrik Pedó och Juri Pobitzer från arkitekterna Monovolume.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079