23948sdkhjf

Vatten på flaska helt i rPET

Aqua d´Or lanserar sin första flaska gjord av 100 % återvunnet material.

Aqua d’Or tar nästa steg mot en cirkulär ekonomi genom att lansera den första flaskan gjord av återvunnet material med målet att alla Aqua d’Or flaskor ska bestå av 100% återvunnet material innan 2021. Dessutom åtar sig Aqua d’Or att samla in och återvinna 100% av det material man introducerar på marknaden genom lokala och globala insamlingsinitiativ.

– Aqua d’Or är ett naturligt mineralvatten som har hämtats upp ur källan, djupt under den jylländska heden. Varje droppe vatten har filtrerats genom marken i 300 år. – Vår förpackning är essentiell i vårt uppdrag att förse människor med högkvalitativt vatten och hälsosamma vattenbaserade drycker. Förpackningen skyddar produktens kvalitet och tillåter oss att förvara, transportera och konsumera den på ett säkert sätt. Men leveransen av vårt mineralvatten kan inte ske på bekostnad av planetens hälsa och resurser. Vi vill bevara planetens resurser och vår förpackning spelar en viktig roll i detta arbete, säger Pierre Stevens, General Manager Aqua d’Or.

Henrik Pasgaard, marknadsdirektör Aqua d'Or, fyller i;

– Vi har ett välfungerande system när det gäller plastflaskor i Norden och åttiofem procent av flaskorna återvinns i Sverige. Men det är fortfarande viktigt att se till att de sista femton procenten kommer tillbaka i loopen och att vi slutligen kan sluta cirkeln. Vi vet att resan mot en cirkulär ekonomi runt plast måste drivas tillsammans med partners, NGOs, regering, myndigheter och institutioner och tillsammans med konsumenterna. Aqua d’Or vill vara en ’game changer’, en banbrytande referens och accelerera övergången till en cirkulär ekonomi för förpackningar, säger Henrik Pasgaard.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204