23948sdkhjf

Explosionen påverkar Kinas totala kemiindustri

Den 22 mars i år inträffade en explosion vid ett kinesiskt kemikalieföretag i Yancheng i östra Kina. Vid den kraftiga explosionen så omkom nästan 80 personer och hundratals skadades.

Efter händelsen så har den kinesiska regeringen tvingat samtliga företag i industriparken att lägga ner all produktion. Detsamma gäller för ett stort antal andra fabriker som ligger i närheten av olycksplatsen. Detta för att möjliggöra utredningar och säkerhetsinspektioner. 

Flint Groupsom produceraråmaterial till UV-tryckfärg vilken bland annat används inom plastindustrin, har sin fabrik inom det område som tvingats lägga ner sin produktion.    

Enligt Michael Podd, chefsansvarig för Flint Groups CPS Inks-verksamhet, så har tusentals fabriker redan stängts ner. Regeringsundersökningar och säkerhetsinspektioner kommer att påverka den totala kemiindustrin i Kina och inspektionerna kommer inte bara att begränsas till den provins där den katastrofala olyckan hände.  

Det inträffade kommer framförallt att påverka försörjningskedjorna gällande UV-tryckfärg och tryckpapper men även företag som levererar material för fotoinitiatorer samt röda och gula pigment. 

Enligt Michael Podd så kommer råmaterialbristen dock inte att drabba Flint Groups kunder.  

-Våra partnerleverantörer kommer att hjälpa oss att minimera försörjningskedjan, även under oförutsedda kriser som den här. Däremot så kommer dessa råvaror att bli dyrare på grund av obalansen i utbud och efterfrågan till följd av denna händelse, säger han. 

När produktionen vid de nedstängda fabrikerna kommer att få tillstånd att återupptas är fortfarande okänt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078