23948sdkhjf

Liten och transporteffektiv

Ny smart liten förpackning för sampackning om sex från Tetra Pak.

Tetra Pak lanserar Tetra Classic Aseptic 65ml Cube-förpackningen, som erbjuder en transporteffektiv förpackningslösning för mjölk, juice och flytande mat.

Förpackningens dimensioner har utformats så att varje sex paket kan bilda en kub, vilket optimerar användningen av utrymme vid distribution och lagring. Detta har medfört betydande förbättringar i kostnadseffektivitet och miljöpåverkan.

Förpackningen adderas till företagets Tetra Classic Aseptic-familj, tetrahedron-förpackningar kända för sin minimala användning av förpackningsmaterial.

Jämfört med den traditionella Tetra Classic Aseptic 65 ml-förpackningen kräver den nya mindre sekundärförpackning och behöver cirka 40 % mindre utrymme för att transportera samma mängd produkt. Det betyder att mat nu kan levereras säkert över längre avstånd, till lägre kostnad, och görs tillgänglig för konsumenter till ett överkomligt pris, menar företaget i sin pressrelease.

Hemant Krashak, Product Director på Tetra Pak säger;
– Med sitt robusta livsmedelsskydd, minimal materialanvändning och effektivitet i distributionen, erbjuder Tetra Classic Aseptic 65ml Cube-förpackningen ett enkelt svar på det ökande behovet av miljövänliga förpackningar samtidigt som det sparar kostnader för tillverkare. Många kunder med befintliga Tetra Classic Aseptiska fyllmaskiner kan enkelt byta till denna nya förpackning med en begränsad investering.

Den nya förpackningen är nu tillgängligt med manuell packning i sekundärförpackning. Den har varit i användning på marknaden sedan december 2018 hos en kund i Sydostasien som säljer kokosmjölk som matlagningsrediens på marknader där logistisk infrastruktur är en utmaning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093