23948sdkhjf

Coop testar kylskåpskoncept för hemleveranser

Coop drar igång ett försök med hemleveranser med garanterat intakt kylkedja. Med start i mars testas det nya konceptet E-DROP tillsammans med utvalda kunder i Helsingborgsområdet.

Coop blir den första livsmedelskedjan att erbjuda obevakade hemleveranser med garanterat intakt kyl- och fryskedja utan att kunden behöver vara hemma eller på något annat sätt ge leverantören tillträde till hemmet. Tack vare det nya konceptet E-DROP med ett kylskåp för utomhusbruk som en postlåda kan maten levereras hem till huset när som helst under dagen. Lite skämtsamt benämns E-DROP "Brevlåda 2.0" av konceptets upphovsmakare Nowaste Logistics AB.

– Vi ser en fortsatt kraftig tillväxt av dagligvaruförsäljningen online och arbetar intensivt med att skapa ännu fler mervärden för våra kunder. Utvecklingen av kanalens erbjudande samt den breddade kundbasen ökar även förväntan att vi som leverantör anpassar oss efter kundens vardag och erbjuder leveranslösningar som är mer flexibla än dagens. För att fortsätta stärka vår roll som en dagligvaruleverantör i framkant är det viktigt för oss att testa nya tjänster och lösningar som svarar upp till kundernas förväntningar och behov, säger Niklas Zeitlin, Operativ Chef på Coop Online.

Utöver kundnyttan som obevakade hemleveranser ger skapas också möjlighet att optimera logistiken genom att leveransfönstret blir större och transporter i rusningstrafik kan undvikas. Det möjliggör både smartare- och mer tidseffektiva rutter vilket också ger positiva miljöeffekter, menar Nowaste Logistics.

– Tänk när varje bostadsområde kan få en samlad leverans, det skulle reducera transporterna i samhället enormt. Med den ökande e-handeln tror vi att denna typ av tjänst är en förutsättning både för konsumenten och för att logistikflödena ska fungera säger Susanne Hjorthagen, ansvarig för E-Drop, Nowaste Logistics AB.

Genom att scanna leveransens streckkod öppnar transportören enkelt skåpet som har en kyld yta för fyra kassar och ett frysfack. Kunden hämtar sina varor genom ett knapptryck i appen och får sedan automatiskt en fråga om kylan i skåpet ska stängas av i väntan på nästa kylda leverans.

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag närmare 500 personer. Totalt disponerar företaget en lager- och terminalyta om 160 000 m2 fördelat över de tre temperaturzonerna kyl, frys och varmt.


Läs mer om E-DROP

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078