23948sdkhjf

Unikt hållbar plastförpackning i gult

Mjukpapperstillverkaren Metsä Tissue´s varumärke Serla teamar upp med den finske plasttillverkaren Amerplast i dess återvinningskoncept, ESSI Kiertokääre, för en cirkulär ekonomi. Samarbetet innebär att Serla använder en unik förpackning för sitt toalettpapper med gult plastomslag.

– Övergång till cirkulär ekonomi är en nödvändighet när vi vill skapa en bättre och mer hållbar framtid för våra barn och kommande generationer. Vi behöver utnyttja våra begränsade resurser och samarbeta mot klimatförändringar. Amerplast och Metsä Tissue Serla teamar därför för att introducera den första cirkulära mjukpappersförpackningen på marknaden, säger Hanna Hirvonen, Brand Manager för Serla.

Plastomslaget i gulfärgad plast för Serla WC-Paperi åtta rullar är tillverkat av återvunnen plast. Plasten kommer från använda förpackningar insamlade från hushållen eller produktionsspill från industrier och företag. Det unika med förpackningen sägs vara att den återvunna platsen har blandats med jungfrulig plast från förnybar råvara, så kallad Grön PE, framställd ur sockerrör. Grön PE har samma egenskaper som konventionell PE och kan materialåtervinnas till nya förpackningar.

Enligt Amerplast minskar användningen av återvunna råvaror miljöpåverkan av förpackningar och behovet av jungfruliga råvaror.

– Vi är glada och stolta över att lansera det här innovativa materialet på Serla Yellow Toilet tissue-förpackningen. Hållbarhet är ett kärnvärde i Serlas varumärke och förutom denna nya förpackning stöder vi cirkulär ekonomi även med återvunnet papper i Serla-produkterna, säger Hanna Hirvonen.

– Amerplast har åtagit sig att utveckla hållbara lösningar för flexibla förpackningar som en del av vårt AmerGreen Sustainability program. Vårt fokus ligger på återvinning och användning av återvunna och biobaserade material. Vi söker ständigt efter mer hållbara alternativ till traditionella oljebaserade och fossila råvaror. Vårt mål är att göra återvunna och biobaserade råvaror till standard i vår verksamhet, säger Ari-Pekka Pietilä, Amerplast CMO.

– Övergång till cirkulär ekonomi är ett teamarbete och samarbete med innovativa och miljömedvetna kunder som Metsä Tissue spelar en nyckelroll i transformationen av vår bransch till en miljömässigt sund industri, avslutar Pietilä.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078