23948sdkhjf

Lyckat årsmöte i Normpack

Förra veckan hade Normpack årsmöte. Då det rör sig mycket inom området material i kontakt med livsmedel blev det ett späckat möte med många deltagare, intressanta presentationer och gruppdiskussioner.

I Sverige är den kommande utökade tillsynen i Sverige av bland annat förpackningsleverantörer till livsmedelsföretag aktuell. Frågan märktes både i presentationerna och i myndigheternas intresse, både Livsmedelsverket och Kemikalieinspektionen var på plats. På EU-nivå har Kommissionen en öppen enkät ute just nu för att utvärdera lagstiftningen inom området. Några av enkätens frågor behandlades i grupparbeten.

Ann Lorentzon från Normpack kommenterar:

– Jättekul att årsmötet visar att Normpack fungerar som den samlingspunkt vi vill vara när det kommer till regler för material i kontakt med livsmedel. På mötet har vi representanter från 30 företag, 2 myndigheter, 3 branschorganisationer samt några andra organisationer som SIS och KRAV. Normpack håller på att uppdateras med ny profil och ny bemanning på sekretariatet. På Pack Point Nordic i maj ska allt vara klart och nya Normpack lanseras.

Läs mer om "nya" Normpack i kommande nummer av Packmarknaden, ute den 25 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425