23948sdkhjf

Samarbete sänker kostnaden för smarta etiketter

Kostnaden för RFID-etiketter och NFC-etiketter för konsumentförpackningar kan komma att drastiskt minska.

Detta som ett resultat av ett samarbete mellan PragmatIC, pionjär inom flexibel elektronik och Mühlbauer, en världsledande tillverkare av maskinutrustning för RFID-etiketter.

Mühlbauer och PragmatIC meddelar att man ingått ett strategiska partnerskap för att leverera lösningar som stöder integrationen av PragmatIC’s unika integrerade flexibla kretsar, FlexICs. Företagen började samarbete 2018 och Mühlbauer har nu utvecklat sitt produktionssystem TAL 15000 så att det klarar att bädda in FlexICs under hög hastighet. TAL 15000 har en kapacitet på upp till 13 000 inlägg per timme och en global installerad bas på mer än 300 maskiner.

PragmatIC´s flexibla RFID-kretsar FlexICs kommer till en betydligt lägre kostnad än konventionella kiselkretsar. Det strategiska partnerskapet med Mühlbauer innebär därför en dramatisk minskning av kostnaden för RFID-lösningar och kommer att påskynda användningen av RFID i förpackningar för snabbrörliga konsumentprodukter (FMCG), menar företaget.

PragmatIC presenterade nyligen sina första ConnectIC-produkter inriktade på HF-RFID för smarta förpackningar för varumärkesautentisering och motverkande av piratkopiering.

– Uppgraderingen av TAL 15000 för FlexIC-montering gör det möjligt för tillverkarna att utnyttja sin befintliga installerade bas för att leverera kostnadseffektiva RFID-etiketter till dramatiskt lägre kostnad än tidigare, säger Gerald Niklas, affärsutvecklingschef Automation på Mühlbauer.

– Tillsammans med FlexICs otroligt tunna, flexibla och robusta karaktär ökar det potentialen för att implementera RFID-lösningar på ett mycket större utbud av massproducerade produkter. Vi ser fram emot att fortsätta vara den beprövade teknologipartnern för leverantörer av RFID-lösningar och tillhandhålla teknik för robusta och hållbara RFID-inlägg till en bråkdel av nuvarande kostnader.

Scott White, VD för PragmatIC, kommenterar;

– Vi är mycket glada att Mühlbauer har uppgraderat sitt TAL15000-system för höghastighetsbindning av våra FlexICs. Deras omfattande kunskap och kundbas kommer att påskynda anammandet av vår nya teknik.

Om Mühlbauer

Mühlbauer-koncernen grundades 1981 och har vuxit till ett välrenommerat teknikföretag för smarta kort, e-Pass, RFID och solpaneler. Ytterligare affärsområden är teknik för produktion av mikrochip, bärmaterial samt automation, märkning och spårbarhetssystem.

Mühlbauer har 35 produktions- och serviceanläggningar på fem kontinenter, inklusive teknikcentra i Tyskland, Malaysia, Kina, Slovakien, USA och Serbien.

https://www.muehlbauer.de/

Om PragmatIC

PragmatIC är världsledande inom flexibel lågkostnadselektronik, vilket möjliggör trillioner av smarta objekt att engagera sig med konsumenter och deras miljöer. Dess unika teknologiplattform levererar flexibla integrerade kretsar (FlexICs) som är tunnare än ett mänskligt hår och kan enkelt inbäddas i någon yta.

PragmatIC´s lösningar ger möjlighet att lägga till ny funktionalitet till produkter, samt att utöka beprövade applikationer som RFID och NFC i massmarknadsprodukter som tidigare förhindrats av kostnaden för traditionella kiselkretsar. PragmatIC´s nya produkter anammas av en växande bas av globala företag på olika marknader, bland annat konsumentvaror, spel, detaljhandel, läkemedel och säkerhetslösningar.

Företaget har huvudkontor i Cambridge, Storbritannien, och en ny produktionsanläggning i Sedgefield, Storbritannien för miljardproduktion av enheter. Aktieägare inkluderar Cambridge Innovation Capital, ARM och Avery Dennison.

http://www.pragmatic.tech/

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079