23948sdkhjf

Anmälan öppen till Scanstar 2019

Scanstar har öppnat för anmälan till 2019 års tävling. Scanstar är en förpackningstävling där bidrag från de fem nordiska länderna tävlar mot varandra, Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark.

Egentligen tävlar bidragen inte mot varandra på det viset att en vinnare utses. Det handlar istället om att tävlingsbidragen bedöms och valideras av en expertjury som kan dela ut flera Scanstar-utmärkelser. Ett avgörande kriterium i bedömningen är innovationsgraden vid sidan om bl a miljömässig hållbarhet och funktionalitet.

Tävlingen finansieras genom avgift av deltagarna i tävlingen som i år är 1 000 euro. Om man erhåller en Scanstar-utmärkelse har man möjlighet att delta i den globala förpackningstävlingen Worldstar, med bidrag från jordens alla hörn, som liksom Scanstar-vinnarna kvalificerat sig på ett regionalt plan.

Scanstar firar i år 50-årsjubileum. Sedan starten 1969 har tävlingen arrangerats av Scandinavian Packaging Association (SPA), en sammanslutning av branschföreningar i de fyra länderna. I Scanstar tävlar man i en av följande kategorier:

1. Konsumentförpackningar
2. Transport-/Distributionsförpackningar
3. Övriga förpackningar

Värdskapet till tävlingen alterneras mellan de olika länderna och i år är det Norges tur att arrangera Scanstar. I slutet av maj vill man ha det sista bidraget till årets tävling och anmälan är nu öppen på:

https://www.emballasjeforeningen.no/nyheter/pamelding-til-scanstar-2019/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234