23948sdkhjf

Investmentbolaget Triton köper IFCO

Investmentbolaget Triton med svenska rötter har tillsammans med ett annat investmentbolag, Luxinva från Abu Dhabi, köpt det globala ledande returemballagebolaget IFCO. IFCO erbjuder plastlådor i retursystem och betjänar med över 290 miljoner enheter kunder i 50 länder i poolsystem. Främst inom livsmedel som färsk frukt och grönsaker, kött, fjäderfä, skaldjur, ägg, bröd och andra artiklar från leverantörer till livsmedelsbutiker.

Investmentbolagen köper IFCO från australiska börsnoterade Brambles Limited. Priset de betalar är 2,51 miljarder US dollar, cirka 23,3 miljarder kronor. Investeringen ska ses mot bakgrund av den allt växande trenden mot returemballage. IFCO ökade sin omsättning med 8 % förra året och omsatte för första gången över 1 miljard US dollar, cirka 9, 3 miljarder kronor.

Triton och Luxinva, som är ett dotterbolag till Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), kommer att äga 50 % vardera av IFCO. Affären beräknas vara klar andra kvartalet i år efter regulatoriska prövningar.

Svenske Peder Pråhl, medgrundare och VD i Triton säger;

– Vi ser fram emot att aktivt stödja ledningen och anställda hos IFCO som en stabil ägare genom att investera i tillväxt och utveckling av företaget. Den starka industrikunskap som vi har fått genom andra förvärv och de seniora branschexperter som vi har knutit till oss under resans gång kommer att bidra till att ta företaget till nästa nivå.

Hamad Shahwan Aldhaheri, VD för Private Equites Department i ADIA, säger;

– IFCO är ett ledande globalt företag inom en attraktiv och växande marknad med en bred geografisk spridning och en stark hållbarhetsidé. Denna transaktion är anpassad till vårt sätt att göra strategiska investeringar tillsammans med beprövade partners, stödja innovativa företag med konkurrensfördelar och goda resultat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141