23948sdkhjf

I ny kostym

Välkommen till ett nytt förpackningsår med Packmarknaden. I detta nummer har vi klätt oss i en ny kostym. En uppgradering av förpackningen skulle man kunna säga. Det behövs med jämna mellanrum för att vara i takt med tiden. Det vet särskilt ni alla som jobbar med förpackningsdesign.

Till hjälp med detta har vi haft vår duktiga formgivare Ingela Poläng på huvudkontoret i Stockholm. Vi hoppas ni ska gilla vår nya form och disposition. I allt väsentligt kommer ni att känna igen er. Innehållet är som tidigare – aktuellt och relevant för alla er som jobbar med förpackningar.

Under våren har ni flera event att se fram emot tillsammans med oss på Packmarknaden. Pack@lunch är vårt inarbetade och omtyckta koncept för lunchmöten med förpackningsfrågor i fokus. Ta en titt på hemsidan www.packatlunch.se så ni inte missar något möte i er närhet.

Och i maj är det åter dags för vår årliga konferens om livsmedelsförpackningar PACK POINT NORDIC som arrangeras i samarbete med Livsmedelsföreningen. I år har vi ett spännande startfält med hela 16 talare. Föredrag varvas som vanligt med avslutande paneldebatter Konferensen är tillbaka på Courtyard by Marriott och missa inte minglet med talare och partner kvällen före den 16 maj.

I detta nummer kan ni läsa om en undersökning som kartongtillverkaren Iggesund Paperboard har låtit IVL, Swedish Environmental Research Institute, göra. Resultatet visar föga förvånande att kartong står sig väl ur ett klimatperspektiv som förpackningsmaterial för primärförpackningar.

Iggesund har jobbat hårt och medvetet med att sänka sin klimatpåverkan genom att fasa ut fossila bränslen och är idag nära nog självförsörjande på el producerad av biomassa. I England lovordas företaget också för det lokala samarbetsprojektet ”Grow Your Income”. I projektet försäkrar sig företagets kartongbruk i Workington om en stabil tillgång på biomassa samtidigt som odlare i trakten har fått en ny intäktskälla.

Mycket nöje med denna först utgåva av Packmarknaden i ny kostym. Synpunkter och feedback är som alltid välkommet på såväl innehåll som form.

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079