23948sdkhjf

VPK förvärvar Corenso

VPK Packaging Group förvärvar den europeiska och kinesiska verksamheten i Corenso. Corenso är en världsledande tillverkare av hylsor och hylskartong - kärnrullar och bobiner som papper, kartong, textilier, folier och många andra material rullas upp på.

Genom köpet av Corensos europeiska och kinesiska verksamhet blir VPK ägare till två kartongbruk och 13 konverteringsanläggningar för hylstillverkning. Corenso säljs av NPAC International Inc som behåller Corensos verksamhet i USA, bestående av sex konverteringsanläggningar och ett pappersbruk.

Den förvärvade verksamheten blir en del VPK:s hylstillverkning, som marknadsförs under varumärket Corex och som har 14 enheter för produktion av industriella kärnor för lindning av material. Dessutom producerar Corex kompositburkar som används som förpackning för mat, snacks, kryddor, kosmetika och spritdrycker.
Det förvärvade Corenso består av två kartongbruk, ett i Finland och ett i Frankrike, tillsammans med ett nätverk av tio konverteringsanläggningar i Europa och tre i Kina. Omsättningen i verksamheten uppgår till 170 miljoner euro och antal anställda i Europa och Kina är 850. Huvudkontoret finns i finska Lahtis och i Sverige finns två av de 13 konverteringsanläggningarna, en i Bäckefors och en i Mohed.

Efter förvärvet kommer VPK:s hyls- och burktillverkning att motsvara 260 miljoner euro eller 16 % av koncernens omsättning, med en total konverteringskapacitet på 285.000 ton och produktionskapaciteten för kartong motsvarar 300 000 ton.

Förvärvet av Corenso vidgar den geografiska spridningen till regioner där VPK inte tidigare har varit aktiva. Viktiga nya marknader är Finland, Spanien och Kina. Baserat på en kundorienterad vision vill VPK Packaging Group kunna erbjuda ett produkter på global basis.

– Corex och Corenso har gjort en imponerande resa under det senaste decenniet. Vi är glada över att kunna samarbeta för att ge en bredare geografisk täckning samtidigt som vi utnyttjar nätverket och kompetensen hos VPK. Våra kunder kan förlita sig på unik kvalitet och service som erbjuds av Corex och Corenso. Genom att integrera ytterligare två pappersbruk ger vi också en strategisk geografisk axel för råmaterialförsörjning från Finland via Belgien till södra Frankrike, säger VD Pierre Macharis.

Affären är föremål för sedvanliga villkor och förväntas vara klart under andra kvartalet 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078