23948sdkhjf

Nestlé tar täten för hållbara konsumentförpackningar

Nestlé tar krafttag för att minska miljöpåverkan från förpackningar och inrättar nytt forskningscenter.

Nestlé meddelade i början av december att man har inrättat ett forskningscenter för förpackningar för att accelerera sitt hållbarhetsarbete. Nestlé Institute of Packaging Sciences ska upptäcka och utveckla nya funktionella, säkra och miljövänliga förpackningslösningar. Nestlé har satt som mål att alla deras förpackningar ska vara återvinningsbara eller kunna återanvändas år 2025.

– Vi vill vara ledande inom utvecklingen av hållbara förpackningslösningar för våra livsmedels- och dryckesprodukter. För att uppnå detta stärker vi vår forskningskapacitet för att utveckla nya material och lösningar för förpackning. Genom detta hoppas vi att adressera det växande avfallsproblemet som förpackningar ger upphov till, särskilt plast. Vi strävar efter att minimera vår inverkan på den naturliga miljön och på ett säkert sätt leverera hälsosamma och smakfulla produkter till konsumenter, säger Nestlés CEO Mark Schneider.

Nestlés forskningscenter för förpackningar ingår i Nestlés globala forskningsorganisation och kommer att vara lokaliserat till Lausanne i Schweiz. Där kommer 50 anställda att jobba och centret kommer att ha ett toppmodernt laboratoriekomplex och faciliteter för snabb prototyptillverkning.

Nestlé forskningscenter kommer i nära samarbete med företagets globala FoU-nätverk, akademiska partners, leverantörer och nystartade företag att utvärdera säkerheten och funktionaliteten hos olika hållbara förpackningsmaterial. Forskningsområden kommer att omfatta återvinningsbara, biologiskt nedbrytbara eller komposterbara polymerer, funktionellt papper, samt nya förpackningskoncept och tekniker för att öka återvinningsförmågan hos plastförpackningar. De nya lösningarna kommer först genomgå tester i olika produktkategorier innan de rullas ut i Nestlés globala portfölj.

Nestlé Chief Technology Officer Stefan Palzer säger;

– Förpackningar spelar en avgörande roll för att hjälpa oss att leverera säkra och näringsrika produkter till våra konsumenter. Det nya Institute of Packaging Sciences kommer att göra det möjligt för oss att påskynda omgörningen av våra förpackningar. Banbrytande vetenskap liksom ett nära samarbete med globalt ledande akademiska institutioner och industripartner kommer att leverera en ström av högpresterande miljövänliga förpackningslösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156