23948sdkhjf

Möt våra talare på PACK POINT NORDIC

Den 16 maj är det åter dags för den årliga konferensen med livsmedelsförpackningar i fokus - PACK POINT NORDIC. Programmet är klart och vi börjar nu ta några av talarna på konferensen på pulsen. Först ur är Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager, på Findus.

Vad kommer din presentation att handla om?

Jag kommer att titta på förpackningsfrågan ur ett bredare perspektiv gällande hållbarhet. Vilken roll spelar förpackningen i den bredare hållbarhetsagendan för oss som livsmedelsföretag, vilka utmaningar kopplar detta an till, och vilken typ av samarbete krävs för att vi ska flytta fram våra positioner inom området med hållbara förpackningar?

Hur ser du på dagens förpackningar?

Jag upplever att vi är precis i början på ett skifte inom förpackningsområdet. Förpackningar kommer även fortsättningsvis, liksom idag, ha den primära uppgiften att skydda innehållet, men jag tycker det bubblar av nya idéer och initiativ vad förpackningar kan vara i tillägg. Det är en väldigt spännande resa att vara med på!

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Kortsiktigt jobbar vi och många med oss för att alla förpackningar ska vara återvinningsbara eftersom vi behöver uppnå cirkularitet på fler områden i samhället. På medellång sikt vill jag gärna se att fler företag använder sina förpackningar för att öka transparensen kring innehållet, var det kommer från och hur det har producerats. På lång sikt ser jag fram emot när förpackningarna kan vara uppkopplade mot frysen och kylen och jag därigenom vet exakt vad jag har för mat hemma, om någon mat håller på att närma sig utgångsdatum och vad jag behöver komplettera med för att snabbt och enkelt laga en hälsosam och hållbar middag. Då känner jag verkligen att jag lever i framtiden!

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser fram emot att höra fler perspektiv på förpackningsfrågan och lära mig av alla de experter som samlas. Förutom det hoppas jag på intressanta diskussioner och nya bekantskaper mellan seminarierna. Jag hoppas också att jag blir utmanad kring det jag ska prata om, för bara genom kontinuerlig utmaning utvecklas vi, och genom utveckling närmar vi oss en lite hållbarare värld.

För mer information om programmet och anmälan besök: www.packpointnordic.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109