23948sdkhjf

Walki tar ett stort steg mot nollvisionen

Walki Group som har etablerat sig som en pionjär inom förnyelsebara och återvunna plaster tar nu ett stort steg mot 100 % recirkulerad plast genom ett samarbete med SABIC, en råvaruleverantör av plast. Walki kan för första gången erbjuda sina kunder i förpackningsindustrin certifierad cirkulär plast med samma egenskaper som jungfrulig plast.

Den cirkulära plasten produceras av SABIC, Walki Groups långsiktiga partner. De använder en ny och innovativ teknik som förvandlar lågkvalitativt, blandat plastavfall från konsumentströmmar, avfall som annars hade gått till förbränning eller deponering, till färdiga certifierade cirkulära plaster. Plasten har efter återvinning samma kemiska struktur som jungfruliga polymerer. Plasten kan därför användas för förpackningar i direkt kontakt med livsmedel.

– Partnerskapet med SABIC och lanseringen av denna innovation är ett bevis på att vi tar vårt uppdrag och kärnvärden som är kopplade till ansvarsfull verksamhet, hållbarhet och cirkulär ekonomin på stort allvar. Vi är också mycket glada för att kunna lansera nya innovationer och leverera tekniska lösningar som gör att konsumenterna kan leva ett mer hållbart liv i framtiden, säger Leif Frilund

Den cirkulära plasten innebär en banbrytande innovation också för Walki Groups eget hållbarhetsmål.

– I dag är mer än 80 % av våra produkter gjorda av förnyelsebara eller återvinningsbara material. Vårt mål är att nå 100 % år 2030, säger VD Leif Frilund.

– I början är kvantiteterna små, men vår avsikt är att öka användningen av cirkulära polymerer allt efter som produktionskapaciteten för detta nya, hållbara och återvunna råmaterial ökar. Cirkulära polymerer kommer definitivt att ta oss ett steg närmare vår ambition - en nollavfalls framtid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141