23948sdkhjf

Tierps Tryckeri väljer inkjet från Konica Minolta

Tierps Tryckeri banar ny väg i branschen och blir först i Norden med investering i Konica Minoltas digitala 50/70-press AccurioJet KM-1 och nya generationens infrastruktur från Gibon.

Ännu en gång sätter Tierps Tryckeri, med sina närmare 100 år i branschen, ned foten och markerar sitt vägval. Med sig på vägen har man sina tunga partners Konica Minolta och Gibon Gävle. Allt för att ligga i framkant med tryckteknik och infrastruktur.

– Vi följer inte gamla spår och redan upptrampade stigar. Vi har gjort ett strategiskt val med den första investeringen i Norden i ett exceptionellt arkmatat inkjettryck. Tillsammans med en infrastruktur utöver det vanliga kommer vi tveklöst att göra avtryck, berättar Håkan Monfors, VD vid Tierps Tryckeri.

Konica Minolta har i AccurioJet KM-1 förenat traditionell offsetavläggning med sina beprövade inkjethuvuden, med patenterad Dot Freeze TechnologyTM och skapat en unik digital press för arkmatat inkjettryck. Med oöverträffad mediahantering, utan särskild ytbehandling, på marknadens största B2-format, 585 x750 mm är det ingen överdrift att nämna det unika i valet av investering.

Då pressen dessutom omges av nya generationens infrastruktur, ja då sitter alla nödvändigheter på plats. Helikopterseendet med lönsamhet och innovation i fokus är det som drivit företaget i given riktning. Tillsammans med sina starka partners Konica Minolta och Gibon har ett omfattande business case med djuplodande analyser av hela verksamheten lagt grunden för beslutet.

– Vi har tillsammans analyserat verksamheten ned på molekylnivå. Det upplägget har tilltalat oss, då vi tillsammans har kunnat sätta fingret på hur vi ska kunna realisera vårt framtida kunderbjudande med lönsamhet och goda affärer som avviker från branschens grundvalar, instämmer Peter Agell, Försäljnings- och Marknadschef på Tierps Tryckeri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079