23948sdkhjf

Sodexo slutar med engångsplast

Serviceföretaget Sodexo har beslutat att fasa ut engångsplast som ett ytterligare steg mot en hållbar planet. Under 2019 ska plastpåsar och omrörare av plast bort och till 2025 är det slut med plastlock och matlådor av plast.

Genom Sodexos globala hållbarhetsplan, Better Tomorrow 2025, åtar sig företaget att eliminera onödigt avfall till 2025. Som en av Nordens största service- och måltidsleverantör till bland annat universitet, arbetsplatser, sjukhus och skolor ser företaget stora möjligheter att göra en hållbar skillnad utan att den som tar del av servicetjänsterna upplever någon försämring.

Det Sodexo åtar sig att göra är bland annat att sluta med engångsplaster i form av plastmuggar, plastpåsar för take away och omrörare av plast till slutet av 2019, att sluta med plastlock och matlådor av plast till 2025 och att minska användningen av sugrör under 2019 genom att endast erbjuda dem till kunder som verkligen behöver dem under övergångsperioden till mer hållbara material. Vidare ska man använda återvinningsbar plast i de fall plast är nödvändigt samt ständigt söka innovativa metoder och produkter som minskar eller utesluter användningen engångsplaster.

Åtagandet att minska engångsplast är ett av flera steg i företagets arbete med att minska sin miljöpåverkan. Sodexo söker ständigt efter hållbara alternativ som återvinningsbara material, bioplast samt organiskt material i sin strävan efter att eliminera material från fossila och ändliga råvaror.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.454