23948sdkhjf

Trioplast varslar 50 anställda

Trioplast i Landskrona varslar 50 anställda om uppsägning. En del av produktionen ska flytta till Frankrike.

Antalet anställda som varslas motsvarar omkring en tredjedel av styrkan hos Trioplast i Landskrona, som ingår i svenska Trioplast-koncernen en av Europas största plastförpackningstillverkare. Den del som flyttas är laminerade produkter vars tillverkning koncentreras till Frankrike. I Landskrona blir tillverkningen av plastfilm för livsmedelsförpackningar kvar. Andreas Malmberg, koncernchef har kommenterat varslen i HD/Sydsvenskan.

Kan det bli ytterligare förändringar?
– Det gör det nog inte. En stor del av verksamheten blir kvar i Landskrona. Det handlar om plastfilm för livsmedelsändamål, alltså förpackningar. Vi blandar in mycket återvunnet material och det är vi starka på i Landskrona. Vi ska på sikt bli ännu starkare, säger Andreas Malmberg.
Förhandlingar med fackförbunden har inletts och förändringen är planerad att ske under 2019.

Trioplast i Landskrona ingår i Trioplast Industrier AB med tio fabriker, sju i Sverige, en i Danmark och två i Frankrike. Koncernens omsättning är cirka 4,3 miljarder kronor. Företaget tillverkar olika typer av plastfilm, exempelvis ensilagefilm, byggfilm, industrisäckar och påsar, sopsäckar, förpackningsfilm för livsmedel, med mera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063