23948sdkhjf

Iggesund prisas för lokalt samarbetsprojekt

När Iggesund Paperboard satsade 1,3 miljarder kronor på att byta energisystem vid sin kartongfabrik i Workington, England, så valde man samtidigt att inleda ett samarbete med lokala lantbrukare för att säkra bränsleförsörjningen.

Idag är nära 200 lantbrukare kontraktsodlare åt Iggesund och projektet "Grow Your Income" belönades med pris i kategorin: Bioenergy Intitiatives vid årets upplaga av The Rushlight Awards, ett brittiskt pris som belönar aktiviteter inom hållbarhet och clean tech.

– Fantastiskt roligt med detta erkännande av att vi gör något som är bra ur hållbarhetssynpunkt och som dessutom skapar en ny intäktskälla för det lokala lantbruket. Vi är stolta över att ha hittat en modell där vi idag har skapat ett ekonomiskt flöde av drygt 1,5 miljoner pund om året till lantbrukare i norra England och Scotland, säger Ulf Löfgren, VD för Iggesund Paperboards bruk i Workington, England.

The Rushlight awards har två tunga sponsorer – BEIS (Department for Business, Energy& Industrial Strategy) och ett annat statligt initiativ – Innovate UK.

– Vi har fått många erkännanden för detta projekt och det här är ytterligare ett som betyder mycket för vår trovärdighet i Storbritannien. Vi var tidigare en anonym fabrik som folk körde förbi på väg till jobbet – idag vet, inte minst lantbrukare, att vi är en av motorerna i den lokala ekonomin, fortsätter Ulf Löfgren.

Projektet "Grow Your Income" har också rönt andra framgångar. I mitten av februari är det ett av 20 projekt som CEPI, Confederation of Paper Industry, kommer att presentera för europaparlamentariker vid en konferens i europaparlamentet i Strasbourg.

Läs ett längre reportage om Iggesund Paperboard i Workington i nästkommande utgåva av Packmarknaden, ute den 28 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11