23948sdkhjf

Lexit Group i nära samarbete med Nordic Lunch

Alla företag vill ha detsamma – Effektiv produktion och exakta processer som ger en högkvalitativ slutprodukt. Lexit Group är en totalleverantör som hjälper företag att uppnå dessa mål.

Lexit Group har utvecklat sitt eget digitala etikettsystem som automatiserar och förenklar produktionen av etiketter.

– Vi vill att kunderna ska få allt de behöver från oss. Vi har ett antal olika avdelningar som alla har kompetens inom sina områden, vilket ger oss vikt i förhållande till produktens bredd och skräddarsydda lösningar vi levererar, säger försäljningskonsulent Thomas Sørlie.

En av aktörerna i nära samarbete med Lexit Group är Nordic Lunch AS. Företaget producerar sallader, baguetter och burritos för dagligvaruhandel och servicehandel och förväntar sig i år en omsättning på cirka 235 miljoner kronor. Lexit Group levererar 30 olika etikettvarianter till livsmedelsproducenten, samt handhållna terminaler med två olika mjukvarulösningar för etiketthantering och lagerhantering av förpackningar och råvaror.

Nordic Lunch och andra kunder kan följa processen online, där de också godkänner nya förslag till design och layout.

– Våra etiketter är designade av Lexit Group eller genom en designbyrå. Allt går in i onlinesystemet, där vi godkänner och beställer. Det är en process som flyter på mycket bra. Produktionen är hög och servicen är god, säger operatören Ida Fosso Jacobsen i Nordic Lunch.

Mjukvaran LexWarehouse används för att registrera lagertransaktioner och kan användas med handhållna eller lastmonterade terminaler. Nordic Lunch förvärvade detta system i augusti.

– Vi skannar råvaror och förpackningar vid ankomst och när varorna går i produktion. Det ger oss fullständig kontroll över lager över råvaror och förpackningar. Nästa steg är att ansluta råmaterial till varje produktionslinje. Då kommer systemet att veta vilka råvaror en baguette består av och vilken sats det tillhör. Systemet ger spårbarhet över hela linjen, förklarar Fosso Jacobsen.

Lexit Group har levererat tjänster till Nordic Lunch sedan 1996 och är en nära supportör idag.

– Lexit Group levererar flera olika lösningar, vilka gör allt effektivare hos oss. De har en bra service och hjälper oss att komma igång med systemen. Vi har en mycket bra kontaktperson som är bra på att följa upp hur vi arbetar. Vi har en kontinuerlig dialog och Lexit Group levererar snabbt om det är en krissituation, säger Fosso Jacobsen.

Försäljningskonsult Sørlie konstaterar att Lexit-koncernen alltid ska vara tillgänglig för sina kunder.

– Det är viktigt att vi har nära relationer så att kunden tas hand om. De kommer att upptäcka att de får service oavsett när de behöver det och att de kan lita på oss i en kris, säger han.

Lexit Group har för närvarande 120 anställda i Norge, Sverige och Danmark och årlig försäljning på koncernnivå om 390 miljoner kronor. Kompetens inom allt från robusta handterminaler, professionella läsplattor, skannrar/streckkodsläsare, lastbilsterminaler och etikettskrivare.

Lexit Group är en av Skandinaviens största leverantörer av läsutrustning till olika försäljningsmiljöer i detaljhandeln som pubar och restauranger, livsmedelsbutiker, kiosker och klädaffärer. Med produkter allt från PC-kassor, pekskärmar och detaljhandelsskannrar till kassaskåp, kvittotryckare, polsystem och självbetjäningskiosker med mera.

Lexit Group är också en ledande aktör på etikettmarknaden både i Norge och Sverige, med 24-timmars kontinuerlig etikettproduktion i sitt egen tryckeri i Göteborg. Levererar etiketter i alla typer av material och lösningar.

Nordic Lunch AS är ett helägt dotterbolag till Bama Industri AS. Leverantör av färska matprodter, som smörgåsar, baguetter, matpaket, sallader och burritos. Produkterna kan köpas på bensinstationer och ett urval av livsmedelsbutiker.

Artikeln är en del av vårt tema om Case story.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094